Gierst Vlokken Vossenstaart Fox Tail Millet Flakes (Thinai)
Kenmerken
Beschrijving
Vossenstaart gierstvlokken (Thinai) zijn een prima alternatief voor ontbijtgranen of muesli, die meestal vol zitten met suiker en conserveringsmiddelen. Deze gierstvlokken hebben een overvloed aan voedingsvezels, essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en antioxidanten. Ze kunnen ook gebruikt worden voor het maken van pap (porridge) of pudding.
- zeer goed alternatief voor suikerrijke ontbijtgranen of muesli
- licht verteerbaar en zoet of hartig te bereiden
- 100% natuurlijk: geen toevoegingen, kunstmatige smaakstoffen of MSG
- bevat antioxidanten, vitaminen en mineralen
- rijk aan vezels, door langzame vertering de hele dag door energie
- ideaal voor gewichtsbeheersing en bij bloedsuikerproblemen
Net als de meeste gierst zit Thinai boordevol natuurlijke voedingsvezels, micronutriënten, natuurlijke bronnen van vitaminen en mineralen. Het is een goede keuze voor mensen die op zoek zijn naar een alternatief graan voor rijst en een dieet met een lage GI. Gierst is rijk aan natuurlijke mineralen waardoor het een ideaal voedingsmiddel is voor kinderen. Het bevat ook veel voedingsvezels, zowel oplosbaar als onoplosbaar. De onoplosbare vezel in gierst staat bekend als prebiotisch en biedt belangrijke voordelen voor de gezondheid. Deze gierstvlokken zijn geschikt voor alle leeftijden en dieetvoorkeuren.
Lees meer over de diverse soorten gierst met hun verschillende eigenschappen in onze blog.
Bekijk onderstaand filmpje voor een recept:
Bewaar op een koele en droge plaats.
Bereiding:
Zoet: verhit 200 ml (plantaardige) melk in een pannetje en voeg als de melk kookt 60 g gierstvlokken en 1 theelepel kaneelpoeder toe. Laat even sudderen op laag vuur. Voeg bij het opdienen eventueel een gezond alternatief voor suiker toe en/of fruit(puree), wat muesli of noten naar keuze.
Hartig: besprenkel de gierstvlokken met wat water en laat 2 minuten staan. Verhit olie of ghee en voeg specerijen naar keuze toe (vaak worden ook nog gesnipperde uien en/of chilipepers toegevoegd). Voeg de natte gierstvlokken toe, roer goed door en serveer warm.
Ingrediënten: Vossenstaart gierstvlokken (geplette hele korrels).
Let op: dit product wordt vervaardigd in een fabriek die ook melkproducten, sesam, tarwe, soja, noten en pinda's verwerkt. Ondanks alle voorzorgsmaatregelen kan dit product sporen van deze allergenen bevatten.
De gierstkorrels worden verwerkt en geplet om er gierstvlokken van te maken. De hele korrels worden tijdens dit proces omgezet in delicate, afgeplatte vlokken die gebruikt kunnen worden in een verscheidenheid aan culinaire bereidingen. Deze vlokken hebben een lichte, delicate textuur waardoor ze in verschillende keukens gebruikt kunnen worden.
In veel Indiase staten worden deze gierstvlokken dagelijks gegeten. Door deze vlokken in je dieet op te nemen, kun je profiteren van een smakelijke en vullende maaltijd die je kookstijl afwisselt en de voordelen van vossenstaartgierst biedt. In Tamil heten ze thinai aval en in Telugu worden ze korrala atukulu genoemd. In het Hindi worden gierstvlokken Kangani poha genoemd. De mix van koolhydraten, vezels, eiwitten, vitaminen en mineralen in kangni vlokken maakt kangani poha een gezond ontbijt of snack alternatief. Navane in Kannada verwijst naar de vossenstaartgierst. Navane avalukki zijn vossenstaartgierstvlokken. De gebruikelijke kruiden voor Navane avalakki zijn mosterdzaadjes, kerrieblaadjes, kurkuma, asafoetida en af en toe geraspte kokosnoot voor een extra rijk aroma.