Callebaut Chocolade Callets Puur (811) 1kg
Kenmerken
Beschrijving
Callebaut Chocolade Callets / Chocoladedruppels Puur 1 kg
Callets, zo worden de chocoladedruppel van het merk Callebaut ook wel genoemd. Deze handige couverturedruppels geven je een ongekend gebruiksgemak. Je kunt de callets heel makkelijk en snel smelten. Het in stukken hakken van een chocoladeblok is verleden tijd. De callets smelten vele malen sneller dan een chocoladeblok, dus je kunt sneller te werk gaan. Met de gesmolten callets kun je verschillende, uiteenlopende lekkernijen maken. Denk hierbij aan: chocolade mousse, ganache, chocolade cakejes, maar natuurlijk ook bonbons, chocoladerepen, pralines of andere heerlijke chocolaatjes. Je kunt de chocolade ook gebruiken ter decoratie, voor op fruit, koeken of andere zoetigheden. Deze pure variant heeft een hoog gehalte aan cacaobestanddelen en dat proef je. Je zult hierdoor een échte pure chocoladesmaak ervaren. Callebaut geeft een geweldige smaak, alles voor het beste resultaat!
Op onze blog staat een recept om zelf heerlijke chocoladerepen te maken.
Callebaut
De chocolade producten van Callebaut worden geselecteerd door professionele chocolatiers, banketbakkers en patissiers wereldwijd In het chocolade-hart van België worden al meer dan 100 jaar de lekkerste chocoladesoorten geproduceerd. De Callebaut chocoladecallets zijn voor 100% procent gemaakt van chocolade in zijn puurste vorm, couverture genaamd. Dankzij de druppelvorm zijn de callets heel snel en gemakkelijk te smelten en kun je ze bijvoorbeeld in de opgeloste couverture te strooien voor optimale voorkristallisatie. De Callebaut Callets zijn tevens in verschillende smaken verkrijgbaar, voor veel uiteenlopende doeleinden te gebruiken en zeer gunstig in gebruik.
Maak het verschil
Het werken met Callebaut chocolade is niet alleen heel erg fijn, het is ook nog een goed voor het welzijn van de cacaoboeren. Voor elke Callet™ van de Finest Belgian Chocolate range, gebruikt Callebaut enkel 100% duurzame cacao. Een gedeelte van de opbrengt wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren en hun gemeenschappen. Callebaut heeft een samenwerking met de Cacoa Horizons Foundation, welke direct samenwerkt met de boeren en hun gemeenschap, ze ondersteunen trainingen en dragen bij aan de ontwikkeling van onder meer vrouwen en jonge boeren.
Werkwijze voor de magnetron
1. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in een plastic of glazen kom (magnetron bestendig).
2. Smelt op maximaal vermogen (+/- 800 w) in de magnetron. Roer elke 15 seconden de chocolade goed door, zodat de tempratuur zich gelijkmatig kan verspreiden. Stop met verwarmen zodra de chocolade zo goed als gesmolten is (kleine stukken mogen nog zichtbaar zijn). Blijft roeren tot de chocolade volledig is opgelost en een gelijkmatig chocolademassa is verkregen.
3. De chocolade is nu klaar voor gebruik.
Werkwijze au bain-marie
Au bain-marie is het in een waterbad plaatsen van een pan of kom met gerechten om de temperatuur te doen dalen of te verhogen. Het is een handige manier om je chocolade minder snel te laten verbranden.
1. Plaats een pan met water op het vuur, met een kleine laag water. Plaats op deze pan een hitte bestendige kom waar je de chocolade callets in wilt laten smelten. Zet de kom op de pan, maar zorg ervoor dat de kom het water niet raakt! Het stoom van het water zorgt voor de warmte, niet het water zelf.
2. Breng het water aan de kook en hou de temperatuur rond het kookpunt.
3. Doe de gewenste hoeveelheid Callets/druppels in de kom en roer totdat de chocolade gesmolten is. Schaap de chocolade die in contact staat met de wand door de massa heen.
Specificaties
- Inhoud: 1 kg
- Pure chocolade
- Bewaar in een nette, droge en reukvrije omgeving
- Bewaartemperatuur: 12 – 20 °C
Naast deze aanbiedingen heeft Baktotaal het grootste assortiment taartdecoratie online. Met meer dan 10.000 bakartikelen is Baktotaal de grootste bakwinkel online!
-Voor 22:00 uur besteld, dezelfde dag verzonden.
-Keuze uit meer dan 10.000 artikelen.
-Veilig vooraf én achteraf betalen.
-Niet goed, geld terug!
Klik voor meer informatie op onderstaande link: