Apeldoorn collectie Berg en Bosch - 10 ansichtkaartenBieden
De Hollandse keuken (1984)
Bieden
Ophalen of Verzenden
Afhaalpunt voor € 4,95 of thuis voor € 5,95
Thuisbezorgd voor € 6,95
380sinds 10 jun. '24, 21:02
Kenmerken
Beschrijving
De Hollandse keuken door Ina Drukker.
Handboek voor Nationale en streekgebonden gerechten.
De vraag naar recepten van gerechten uit de traditionele Hollandse keuken en de typisch vaderlandse streekgerechten neemt de laatste jaren sterk toe.
De voedingsmiddelen en bereidingswijzen die nodig zijn voor het samenstellen van maaltijden uit de ’Hollandse Pot’ tasten het budget aanmerkelijk minder aan dan de ingrediënten en technieken die vereist zijn voor de meer exotische culinaire geneugten. Ook de terugkeer naar de goede oude tijd en grootmoeders keuken, die zich de laatste jaren doet gelden, heeft de behoefte aan een degelijk standaardwerk doen ontstaan. De Hollandse Keuken is het antwoord op de vraag naar een compleet, modem kookboek voor de bereiding van onze traditionele vaderlandse en streekgebonden gerechten.
Het eerste gedeelte van dit boek is gewijd aan de traditionele receptuur van een groot aantal bekende en minder bekende nationale gerechten en dranken.
Zoals oer-Hollandse erwtensoep, pannekoeken, hutspot, huzarensalade, bolustulband en gestoofde snip. Deel 2 bevat de culinaire informatie over talloze vaak vrij onbekende streekgebonden gerechten uit alle (uit) hoeken van Nederland.
Daaronder zijn de recepten voor smoutappels en sipelpomp, humpkessoep en zustertjes, peekluts en preiprol. Het geheel is gelardeerd met historische en anecdotische wetenswaardigheden van onze traditionele eetgewoonten, de herkomst van gerechten en oude bereidingswijzen. Kortom een standaardwerk niet alleen voor de geïnteresseerde culinaire leek, maar een ’must’ voor iedere kook(boeken) maniak.
Uitgever: Elsevier.
Afmeting: 17 x 25,5 cm.
328 blz.
Hardcover.
Handboek voor Nationale en streekgebonden gerechten.
De vraag naar recepten van gerechten uit de traditionele Hollandse keuken en de typisch vaderlandse streekgerechten neemt de laatste jaren sterk toe.
De voedingsmiddelen en bereidingswijzen die nodig zijn voor het samenstellen van maaltijden uit de ’Hollandse Pot’ tasten het budget aanmerkelijk minder aan dan de ingrediënten en technieken die vereist zijn voor de meer exotische culinaire geneugten. Ook de terugkeer naar de goede oude tijd en grootmoeders keuken, die zich de laatste jaren doet gelden, heeft de behoefte aan een degelijk standaardwerk doen ontstaan. De Hollandse Keuken is het antwoord op de vraag naar een compleet, modem kookboek voor de bereiding van onze traditionele vaderlandse en streekgebonden gerechten.
Het eerste gedeelte van dit boek is gewijd aan de traditionele receptuur van een groot aantal bekende en minder bekende nationale gerechten en dranken.
Zoals oer-Hollandse erwtensoep, pannekoeken, hutspot, huzarensalade, bolustulband en gestoofde snip. Deel 2 bevat de culinaire informatie over talloze vaak vrij onbekende streekgebonden gerechten uit alle (uit) hoeken van Nederland.
Daaronder zijn de recepten voor smoutappels en sipelpomp, humpkessoep en zustertjes, peekluts en preiprol. Het geheel is gelardeerd met historische en anecdotische wetenswaardigheden van onze traditionele eetgewoonten, de herkomst van gerechten en oude bereidingswijzen. Kortom een standaardwerk niet alleen voor de geïnteresseerde culinaire leek, maar een ’must’ voor iedere kook(boeken) maniak.
Uitgever: Elsevier.
Afmeting: 17 x 25,5 cm.
328 blz.
Hardcover.
Advertentienummer: m2125046990
Populaire zoektermen
oma keasberry in KookboekenKookboeken in Boekenescoffier in Kookboekenbeb vuyk in Kookboekensterk in de keuken kookboek in Kookboekenbeukers bakken in Kookboekenmiljuschka in Kookboekenkookbijbels in Kookboekenproject gezond boek in Kookboekensterk in de keuken boek in Kookboekenwannee kookboek in Kookboekenkitchenaid in Kookboekenconimex in Kookboekenclaudia roden in Kookboekeneugen pauli in Kookboekenjuno 60polyester traileramerikaans kersenhoutmercedes benz naafdoppenaluminium stelling in Steigers