2 Kookboeken Indonesië - Traditionele Gerechten Achtergrond

€ 17,50
Ophalen of Verzenden
172sinds 28 jan. '25, 19:16
Deel via
of

Kenmerken

ConditieZo goed als nieuw

Beschrijving

BESTELLEN KAN ALLEEN DOOR TE KLIKKEN OP DE LINK RECHTS IN DE ADVERTENTIE VIA MIJN WEBSHOP. PLAATS UW BESTELLING IN HET WINKELMANDJE. VERZENDEN EN AFHALEN ZIJN MOGELIJK (IN HET KEUZE-MENU ) EN BIJ MEERDERE PRODUCTEN WORDEN AUTOMATISCH SLECHTS 1X VERZENDKOSTEN BEREKEND. 

BETALING VIA IDEAL OF PAYPAL. 

OOK VERZENDING NAAR BELGIË IS MOGELIJK (BETALING VIA PAYPAL). UW BESTELLING WORDT UITERLIJK 1 WERKDAG NA BESTELLING VERZONDEN. EEN TRACK EN TRACE CODE KRIJGT U VAN MIJ DOOR.

KIJK OOK EENS NAAR MIJN ANDERE ADVERTENTIES. VAAK HEB IK VAN EEN BEPAALD ONDERWERP DIVERSE BOEKEN OP VOORRAAD – SCHEELT IN VERZENDKOSTEN.

IN MIJN WEBSHOP  BOEKENHOBBY.NL STAAN VELE ANDERE VERZAMELAARS-ITEMS, GESCHIEDENIS-, HOBBY- NATUUR- EN KUNSTBOEKEN TEGEN REDELIJKE PRIJZEN.

2 Hardcovers in absolute nieuwstaat, zonder inschrijvingen.

  1. De Origineel Balinese Keuken - Authentieke Familierecepten

    Auteur: LonnyCo-auteur: Ben H. Holthuis Lonny

    • Nederlands 
    • Hardcover 
    • 9789051217568 
    • 30 maart 2002 
    • 208 pagina's
    • In dit bijzondere kook- en kijkboek van chef-kok Lonny Gerungan wordt voor het eerst de authentieke keuken van het Indonesische godeneiland Bali uitgebreid belicht. Bali kent haar eigen culinaire historie. De bewoners van dit eiland, dat het laatste paradijs op aarde wordt genoemd, leidden eeuwenlang een tamelijk geisoleerd bestaand, waardoor er zich een eigen eetcultuur ontwikkelde.



      Eten en drinken zijn op Bali nauw verweven met de mystieke Hindoegodsdienst, die het eiland en haar bewoners wereldberoemd heeft gemaakt. En natuurlijk is de diversiteit van de gerechten beinvloed door de tropische zonnewarmte en de vruchtbare vulkaangrond, waarmee Bali is bedekt. Er zijn overeenkomsten tussen de gerechten die op Bali en op de anderen eilanden van Indonesië worden gegeten, maar er zijn nog meer grote verschillen. Lonny Gerungan (43) ging voor de samenstelling van 'De Origineel Balinese Keuken' terug naar zijn geboorte-eiland Bali, waar hij met zijn televisieassistente Sandra Masmeyer ook opnamen maakte voor zijn culinaire televisieserie 'De Reistafel'.



      Hij maakte bij het schrijven van dit boek niet alleen gebruik van de receptuur van zijn voorouders, maar kreeg ook eeuwenoude recepten van zijn vroegere mede-eilandbewoners. In 'De Origineel Balinese Keuken' laat Lonny Gerungan niet alleen zien hoe uniek de keuken van zijn geboorte-eiland is, maar beschrijft hij ook hoe boeiend het geloof, de tradities, de cultuur, de historie en de bewoners van Bali zijn.



      'De Origineel Balinese Keuken' is het eerste complete kookboek over het godeneiland Bali en is niet alleen een handig en duidelijk kookboek met een eenvoudige beschrijving van de receptuur en heldere stap-voor-stap voorbeelden, maar ook een aangenaam lees- en kijkboek over de omgeving, waaruit de gerechten stammen. In alle opzichten een boek om mee weg te dromen in de fascinerende wereld van Bali.
  2. De Stille Kracht van de Indonesische Keuken

    Auteur: Lonny GerunganCo-auteur: Ben H. Holthuis

    • Nederlands 
    • Hardcover 
    • 9789043901864 
    • 217 pagina's
    • In De Stille Kracht van de Indonesische Keuken wordt een beeld gegeven van de rol die magie en guna guna spelen bij de hoogtepunten in het leven - geboorte, volwassen worden, huwelijk, begrafenis. Want koken en eten zijn in Indonesie bij die gelegenheden van oudsher omgeven met bijzondere en overgeleverde rituelen en ceremonies.

      Veel van de gebruikte kruiden en de overige ingredienten hebben een heilzame werking en worden daarom toegepast bij allerlei kawlen.

      De authentieke receptuur en de schitterende foto's van de ceremonies, gebruiken en gerechten maken het boek een waardevolle aanvulling op de reeds eerder verschenen boeken van Lonny Gerungan.
Advertentienummer: a1510231896