De Surinaamse keuken
Kenmerken
Beschrijving
De Surinaamse keuken
(Nel Tjon Tam Sin)
De Surinaamse keuken is rijk aan interessante en lekkere recepten. Wat daar zeker toe heeft bijgedragen, is dat het land zo’n sterk gemengde cultuur heeft. De bevolking bestaat uit vele etnische groepen, zoals Indianen, Creolen, Hindoestanen, Javanen en Chinezen, en het land heeft vele overheersers en kolonisten gekend. Al die groepen, al die culturen hebben hun sporen nagelaten in de Surinaamse keuken. Zo brachten de Hindoestanen hun kerriegerechten mee, de Javanen hun Indonesische lekkernijen. En zo moet de traditionele kippepastei gemaakt worden met dure, uit Nederland geïmporteerde doperwtjes en worteltjes. Ook bietjes uit het zuur horen erbij…
Samen eten schept een band, houdt mensen bij elkaar, is een uiting van gemeenschapszin. Als dit ergens het geval is, dan is het in Suriname.
De auteur laat ons niet alleen kennis maken met de Surinaamse keuken, maar zijn vertelt ook iets over de achtergronden, de gelegenheden waarbij een gerecht in Suriname wordt bereid, of andere wetenswaardigheden.
Dit boek bevat recepten die allemaal in Nederland en België gemakkelijk te maken zijn, Alle exotische ingrediënten zijn tegenwoordig in menige supermarkt of gewoon op de markt en zeker in de gespecialiseerde winkels te krijgen.
Borrelhapjes
Soepen
Vlees- en kipgerechten
Visgerechten
Groenten
Pudding, vla en andere lekkernijen.
Koekjes en taarten
Siropen
Inmaak
Paperback, 111 pag.
Uitg. Bzztoh, 1994
ISBN 9789062916481
Alleen verzenden, niet ophalen
Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd