Puur India (Atul Kochhar)
Kenmerken
Beschrijving
Puur India
(Atul Kochhar)
De nieuwe smaken van de Indiase keuken.
Atul Kochhar is een van de meest spraakmakende chef-koks in Londen. In Puur India maakt hij ons deelgenoot van zijn passie voor Indiase gerechten en voor de rijke smaken van deze fascinerende keuken. Atuls kookstijl is eigentijds en zijn verleidelijke recepten weerspiegelen de veelzijdigheid van de moderne Indiase gerechten met hun schitterende kleuren en intrigerende smaakcombinaties.
De nadruk ligt in dit boek op verse ingrediënten, een uitgebalanceerde combinatie van kruiden en specerijen en eenvoudige kooktechnieken. Puur India is een handleiding om regelmatig thuis Indiaas te koken. De recepten komen uit alle delen van India, van de rijke Mogol-keuken in het noorden met veel vleesgerechten tot de vegetarische keuken in Tamil Nadu; van de curry’s op basis van kokosmelk in Goa en Kerala tot de vurige visgerechten van Bengalen en Assam.
Snacks en voorgerechten
Vis, schaal- en schelpdieren
Gevogelte en wild
Vlees
Groenten en peulvruchten
Bijgerechten: rijst, brood en chutney
Nagerechten
Menu’s
Ingrediënten
Gebonden met stofomslag, 160 pag., geïllustreerd, register
Uitg. Fontaine, 2004
ISBN 9789059560703
Alleen verzenden, niet ophalen
Op biedingen die te laag zijn wordt niet gereageerd
Op biedingen die acceptabel zijn wordt snel gereageerd
Boeken worden na ontvangst van betaling meteen verstuurd