Autel ultra lite uitleesapparaat in Nederlands Nieuw
€ 2.800,00
Ophalen of Verzenden
73816sinds 28 jul. '24, 20:54
Kenmerken
ConditieNieuw
Beschrijving
Autel ultra lite uitleesapparaat in Nederlands Nieuw
Autel Ultra Lite ultieme uitleesapparaat voor alle automerken in Nederlands taal met 2jaar fabriek garantie en 2 jaar gratis update nieuw in doos!
De Autel MaxiCom Ultra Lite is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 12,9 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 1,7GHz+2,3GHz processor, 4GB ram, 256GB opslag en geleverd met één jarige licentie.
De Autel MaxiCom Ultra Lite is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 12,9 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 1,7GHz+2,3GHz hexa-core processor, 4GB ram, 256GB opslagruimte en geleverd met twee jarige licentie.
_
Diagnose functies:
Voertuigidentificatie: De Autel MaxiCom Ultra Lite ondersteunt vijf methoden voor voertuigidentificatie:
Automatische VIN-scan: De Autel MaxiCom Ultra Lite is uitgerust met de nieuwste automatische VIN-scanfunctie. Deze maakt snelle identificatie van voertuigen via het CAN-netwerk mogelijk met slechts één klik.
Camera VIN/kenteken-scan: Met de Autel MaxiCom Ultra Lite kunt u een foto van de VIN-sticker of kentekenplaat maken voor snellere voertuigidentificatie.
Handmatige VIN-invoer: Voor de voertuigen die geen automatische VIN-scan ondersteunen, biedt de Autel MaxiCom Ultra Lite de mogelijkheid om het voertuig-VIN handmatig in te voeren.
Handmatige voertuigselectie: Wanneer de VIN van het voertuig niet automatisch opgehaald kan worden van de ECU, biedt de Autel MaxiCom Ultra Lite de mogelijkheid om het voertuig handmatig te selecteren.
Alternatieve voertuigidentificatie: Als de Autel MaxiCom Ultra Lite het voertuig niet kan identificeren, kunt u de diagnose uitvoeren via de generieke EOBD-optie.
Automatische en handmatige scan: Wanneer u toegang hebt tot het diagnosegedeelte, zijn er twee scanopties beschikbaar:
Automatische scan: Start een automatische scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
Handmatige scan: Start een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.
Automatische scan: De "Automatische scan"-functie is een praktische en uitgebreide diagnose-optie die alle beschikbare modules in het voertuig automatisch scant. Deze functie biedt snel en efficiënt een overzicht van de huidige regelmodules en detecteert eventuele foutcodes. Tijdens de automatische scan worden alle modules gecontroleerd op foutcodes, waarbij de status als volgt wordt weergegeven:
Rood - Er is een foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.
Groen - Er zijn geen foutcodes gevonden in de regeleenheid.
Niet beantwoord - De module is niet aanwezig in het voertuig.
Handmatige scan: De "Handmatige scan"-functie, aanvullend op de automatische scan, biedt de mogelijkheid om specifieke regelmodules in het voertuig te selecteren voor een gerichte diagnose. Met deze functie kunt u handmatig bepalen welke module u wilt scannen en analyseren. Door een specifieke regelmodule handmatig te selecteren, kunt u zich richten op een bepaald systeem of onderdeel van het voertuig. Dit is met name nuttig als u een vermoeden heeft van een probleem dat u wilt identificeren of een specifieke procedure wilt uitvoeren.
Onderdelen van de handmatige scan kunnen zijn:
ECU-informatie
Foutcodes uitlezen
Foutcodes wissen
Live-data
Actieve tests
Speciale functies
Programmeren/aanpassingen
ECU-informatie: Met deze functie kunt u specifieke informatie die in de ECU is opgeslagen uitlezen, bijvoorbeeld: module nummer, type regeleenheid, software coderingsnummer, softwareversienummer, hardware onderdeelnummer en hardwareversienummer.
Foutcodes uitlezen: Deze functie maakt het mogelijk om foutcodes, gedetecteerd door de regelmodule, te analyseren. Deze codes geven cruciale informatie over mogelijke problemen in het voertuig, helpend bij het lokaliseren en identificeren van problemen.
Foutcodes wissen: Met deze functie kunnen huidige en opgeslagen foutcodes worden verwijderd uit een geselecteerde regelmodule. Dit is nuttig voor het controleren of problemen zijn opgelost na reparatie en voor het resetten van waarschuwingslampjes op het dashboard.
Live data: Deze functie geeft real-time toegang tot de huidige parameters van de voertuigsensoren, waardoor de status en prestaties van systemen en componenten gemonitord kunnen worden. De data kan worden weergegeven in verschillende modi, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.
Tekstmodus: Hiermee worden de parameters weergegeven in een tekstformaat, gepresenteerd als een lijst.
Analoge metermodus: Deze modus geeft de parameters weer in de vorm van analoge metergrafieken.
Digitale metermodus: In deze modus worden de parameters weergegeven als digitale metergrafieken.
Golfvormige grafiekmodus: Hiermee kunt u de parameters bekijken in de vorm van golfvormgrafieken.
Grafieken combineren: Deze modus combineert meerdere grafieken om vergelijkingen tussen verschillende parameters mogelijk te maken.
Actieve test: Deze functie maakt het mogelijk om bidirectionele diagnostische tests uit te voeren op verschillende systemen en componenten van het voertuig. Het maakt het mogelijk om tijdelijk een specifiek voertuigsysteem of -component te activeren, waarbij u de prestaties en functionaliteit kunt testen en eventuele problemen kunt identificeren. Na de test keert het systeem of component terug naar zijn normale werking.
Speciale functies: Met deze functie kunt u speciale aanpassingen uitvoeren aan specifieke voertuigcomponenten, zoals het herkalibreren of configureren van componenten na vervanging of reparatie. Het biedt een hoog niveau van controle en aanpassing voor geavanceerd voertuigonderhoud en -reparatie.
Programmeren/aanpassingen: Met de programmeer-/aanpassingsfunctie kunt u de voertuigregelmodules opnieuw flashen. Hiermee kunt u de computersoftware van het voertuig bijwerken naar de nieuwste versie, evenals de adaptieve gegevens van bepaalde componenten herprogrammeren na een reparatie of vervanging.
Coderingen: Deze functie geeft gedetailleerde informatie over verschillende voertuigcomponenten en hun coderingsinformatie. Het stelt u in staat de coderingsstatus van componenten te controleren en aan te passen, wat vooral nuttig is bij het vervangen van onderdelen of het aanpassen van het voertuig.
Aanpassingen: Deze functie biedt essentiële informatie over de hardware en software van de regeleenheid, en maakt het mogelijk om aanpassingen en configuraties uit te voeren aan componenten na vervanging of reparatie. Het stelt u in staat om de functionaliteit en prestaties van het voertuig te optimaliseren en te personaliseren volgens uw specifieke behoeften en eisen.
Algemene EOBD/OBDII-testen:
De EOBD/OBDII-testen bieden u een snelle manier om het systeem te controleren op emissiegerelateerde componenten bij een brandend motormanagementlampje.
Foutcodes uitlezen: Via het menu 'Foutcodes uitlezen' kunt u de opgeslagen, wachtende en permanente foutcodes, die zijn vastgesteld in de regeleenheid, uitlezen.
Foutcodes wissen: Met het menu 'Foutcodes wissen' kunt u alle huidige en opgeslagen storingscodes van de controlemodule wissen.
Live data: Met het 'Live data' menu kunt u de real-time PID-gegevens van de elektronische regelmodule bekijken, opnemen en afspelen.
Gegevens bekijken: De functie 'Gegevens bekijken' laat u de real-time PID-gegevens van de elektronische regeleenheid van het voertuig zien, inclusief sensorgegevens en bediening van schakelaars, spoelen en relais.
Gegevens opnemen: De functie 'Gegevens opnemen' legt PID's vast om u te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die op geen andere manier kunnen worden vastgesteld.
Gegevens afspelen: Met 'Gegevens afspelen' kunt u de opgenomen PID-gegevens terugkijken.
Freeze frame: Het 'Freeze frame' menu biedt een momentopname van kritieke operationele omstandigheden van het voertuig die automatisch door de boordcomputer worden geregistreerd op het moment dat een storingscode wordt vastgesteld. Deze functie is nuttig om te bepalen onder welke operationele omstandigheden de fout is opgetreden.
I/M Readiness: Met 'I/M Readiness' kunt u een momentopname bekijken van de werking van het emissiesysteem van OBDII/EOBD-voertuigen.
O2-sensor monitortest: Volgens OBD II-voorschriften dienen bepaalde voertuigen te worden bewaakt en getest op zuurstofsensoren (O2) voor emissiegerelateerde storingen. De functie 'O2-sensor monitortest' wordt gebruikt om de voltooide O2-sensormonitortestresultaten op te halen.
EVAP-systeemtest: Met de 'EVAP-test' functie kunt u een lektest voor het EVAP-systeem van het voertuig starten. De Autel MaxiCom Ultra Lite voert deze lektest niet uit, maar geeft een signaal aan de boordcomputer van het voertuig om de test te starten.
On-Board Monitor: De 'On-Board Monitor test' functie is nuttig na onderhoud of na het wissen van het geheugen van een voertuig-ECU. Voor niet-CAN-voertuigen ontvangt deze functie testresultaten voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die niet continu worden gecontroleerd. Voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die zowel continu als niet continu worden gecontroleerd.
Componententest: Met de 'Componententest' functie kan de Autel MaxiCom Ultra Lite de werking van voertuigcomponenten of systemen controleren.
Voertuiginformatie: De 'Voertuiginformatie' functie stelt u in staat om het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-ID-nummers (CIN's) en kalibratieverificatienummers op te halen.
Voertuigstatus: Deze functie wordt gebruikt om de huidige status van het voertuig te controleren, waaronder communicatieprotocollen van OBD II-modules, het aantal opgehaalde foutcodes, de status van het storingsindicatorlampje (MIL) en andere relevante informatie.
Onderhoudsfuncties:
Onderhoudsinterval resetten (Service): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het systeem te resetten na het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Het stelt de kilometerstand of rijtijd terug op nul, waardoor het onderhoudslampje dooft en het systeem klaar is voor een nieuwe onderhoudscyclus. Het is essentieel om deze onderhoudsfunctie te gebruiken na het verversen van de motorolie, het vervangen van de oliesensor, of wanneer er een uitgebreid onderhoud aan de auto is uitgevoerd, om te zorgen voor een juiste onderhoudsherinnering.
Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Met deze handige onderhoudsfunctie kunt u de ECU aangeven om een geforceerde regeneratie uit te voeren, wat essentieel is voor de werking en levensduur van het dieselpartikelfilter. Daarnaast kunt u ook componenten of sensoren opnieuw aanleren nadat ze zijn vervangen. Dit is noodzakelijk wanneer de uitlaatgastegendruksensor, het dieselpartikelfilter, de NOx-sensor zijn vervangen of wanneer het dieselpartikelfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft.
Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de EGR-klep te kalibreren, wat cruciaal is voor het correct functioneren van het emissiesysteem van uw voertuig. Gebruik deze onderhoudsfunctie wanneer de EGR-klep is vervangen of schoongemaakt, om te zorgen voor een optimale werking van het uitlaatgasrecirculatiesysteem.
Injectoren initialiseren: Met deze onderhoudsfunctie kunt u de programmering van de dieselinjectoren in de ECU resetten. Dit zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid diesel wordt ingespoten in de cilinders, wat belangrijk is voor de prestaties en de brandstofefficiëntie van uw voertuig. Deze onderhoudsfunctie moet worden gebruikt wanneer de ECU of injectoren zijn vervangen.
Gasklephuis initialiseren (ETC): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het gasklephuis te initialiseren, wat essentieel is voor een soepele en efficiënte motorwerking. Dit zorgt ervoor dat de leerwaarde van de gasklephuis wordt teruggezet naar de oorspronkelijke staat, wat vooral belangrijk is wanneer het gasklephuis is vervangen, schoongemaakt, of als de accu is losgekoppeld.
Lucht/brandstof initialiseren (A/F): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de lucht/brandstofverhouding aanpassen, wat een essentiële factor is voor de prestaties, efficiëntie en emissies van uw voertuig. Deze onderhoudsfunctie is van cruciaal belang wanneer de auto overschakelt op een andere octaanbrandstof, om te zorgen voor een optimale motorwerking.
Turbo initialiseren (VGT): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de aangeleerde waarden van de turbo resetten. Dit is noodzakelijk voor een optimale werking van de turbo, vooral wanneer de turbo of de wastegate actuator van de turbo wordt vervangen.
Transmissie initialiseren (CVT): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de transmissie resetten en herkalibreren, wat essentieel is voor een soepele en efficiënte werking. Dit is vooral belangrijk wanneer de versnellingsbak is gedemonteerd of gerepareerd, om ervoor te zorgen dat de transmissie weer soepel schakelt.
Koppeling initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de koppeling van semi-automatische versnellingsbakken opnieuw te kalibreren. Dit is van cruciaal belang bij het vervangen van de koppelingsplaat of de schakelrobot, om een soepele en efficiënte overgang tussen de versnellingen te garanderen.
Krukaspositiesensor initialiseren (TEC): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de bewerkingstolerantie van het krukastandwiel opnieuw aanleren aan de krukaspositiesensor. Dit is noodzakelijk bij het vervangen van de ECU, de krukaspositiesensor, het krukasvliegwiel, of wanneer de foutcode P1336 is opgeslagen, om ervoor te zorgen dat de motor correct functioneert.
Elektronische parkeerrem (EPB): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de elektronische parkeerremmen aan de achterzijde resetten, wat vooral belangrijk is bij het vervangen van onderdelen zoals de achterremblokken, achterremschijven, rembloksensoren en remklauwen. Door het resetten van de elektronische parkeerrem zorgt u ervoor dat deze essentiële veiligheidsfunctie correct werkt.
ABS-pomp ontluchten (ABS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de ABS-pomp geforceerd te ontluchten en de remdruk te herstellen. Dit is van cruciaal belang wanneer onderdelen van het remsysteem, zoals de ABS-computer, de ABS-pomp, de hoofdremcilinder, remcilinders, of remleidingen, worden vervangen. Het ontluchten van de ABS-pomp zorgt voor een veilige en effectieve remwerking.
Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om het bandenspanningswaarschuwingslampje te resetten. Dit is vooral nodig wanneer de bandenspanning te laag is, het bandenspanning controleapparaat is vervangen of geïnstalleerd, of wanneer de band is vervangen. Het correct functioneren van het TPMS is cruciaal voor uw veiligheid en de efficiëntie van uw voertuig.
Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de sensoren van uw antiblokkeersysteem te kalibreren, waaronder de sensor versnelling in dwarsrichting, sensor versnelling in lengterichting, gierhoeksensor en remdruksensor. Dit is vooral belangrijk bij het vervangen van een van deze sensoren, omdat een correcte kalibratie zorgt voor een optimale werking van uw antiblokkeersysteem.
Stuurhoeksensor initialiseren (SAS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de stuurhoeksensor opnieuw te kalibreren, zodat de auto zijn nulpuntpositie herkent. Dit is noodzakelijk wanneer de stuurhoeksensor of de G-sensor wordt vervangen, om te garanderen dat de stuurhoekcorrectie correct functioneert voor optimale veiligheid en prestaties van uw voertuig.
Luchtvering initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de ophanging te kalibreren, wat essentieel is voor het behoud van de juiste hoogte van de carrosserie van uw voertuig. Dit is met name noodzakelijk na het vervangen van de lichaamshoogtesensor, het luchtveersysteem of de stuurmodule, of wanneer het voertuigniveau niet correct is. Door deze kalibratie te handhaven, verzekert u een optimale wegligging en comfort tijdens het rijden.
Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de accubewakingseenheid resetten, wat cruciaal is om ervoor te zorgen dat de regelunits correcte informatie ontvangen van de accusensor. Dit is vooral noodzakelijk wanneer de hoofdaccu of de accusensor wordt vervangen. Een goed functionerend BMS zorgt voor een optimale prestatie en levensduur van de accu.
Adaptieve koplampen initialiseren (AFS): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de adaptieve koplampen opnieuw initialiseren. Afhankelijk van de omgevingslichtintensiteit kan het AFS bepalen of de koplampen automatisch ingeschakeld moeten worden en past de koplampverlichtingshoek tijdig aan op basis van de snelheid en houding van het voertuig. Dit is met name belangrijk na het vervangen van de adaptieve koplampen, de niveausensor of de xenonlampen.
Startonderbreker initialiseren (IMMO): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de sleutel opnieuw synchroniseren met de startonderbreker, wat nodig is om de startonderbreker te deblokkeren. Dit is noodzakelijk wanneer de contactsleutel, de contactschakelaar of de batterij van de sleutel wordt vervangen. Een correct functionerende startonderbreker is essentieel voor de veiligheid van uw voertuig.
Kilometertellerstand opvragen: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de kilometerstand van de auto te controleren op echtheid, wat cruciaal is voor een juiste waardebepaling en onderhoudsplanning van het voertuig. De kilometerstand kan worden opgevraagd van verschillende regelapparaten, waaronder de ECU, TCU, ABS en CEM.
Adaptieve cruise control initialiseren (ACC): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de adaptieve cruise control opnieuw programmeren, wat met name belangrijk is na het vervangen van de ACC-onderdelen. Een goed geprogrammeerde ACC verbetert de veiligheid en het comfort ...
Autel Ultra Lite ultieme uitleesapparaat voor alle automerken in Nederlands taal met 2jaar fabriek garantie en 2 jaar gratis update nieuw in doos!
De Autel MaxiCom Ultra Lite is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 12,9 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 1,7GHz+2,3GHz processor, 4GB ram, 256GB opslag en geleverd met één jarige licentie.
De Autel MaxiCom Ultra Lite is een draadloze universele Pass-Thru uitleesapparaat voor auto`s. Uitgevoerd met een 12,9 inch touchscreen scherm, Android besturingssysteem, 1,7GHz+2,3GHz hexa-core processor, 4GB ram, 256GB opslagruimte en geleverd met twee jarige licentie.
_
Diagnose functies:
Voertuigidentificatie: De Autel MaxiCom Ultra Lite ondersteunt vijf methoden voor voertuigidentificatie:
Automatische VIN-scan: De Autel MaxiCom Ultra Lite is uitgerust met de nieuwste automatische VIN-scanfunctie. Deze maakt snelle identificatie van voertuigen via het CAN-netwerk mogelijk met slechts één klik.
Camera VIN/kenteken-scan: Met de Autel MaxiCom Ultra Lite kunt u een foto van de VIN-sticker of kentekenplaat maken voor snellere voertuigidentificatie.
Handmatige VIN-invoer: Voor de voertuigen die geen automatische VIN-scan ondersteunen, biedt de Autel MaxiCom Ultra Lite de mogelijkheid om het voertuig-VIN handmatig in te voeren.
Handmatige voertuigselectie: Wanneer de VIN van het voertuig niet automatisch opgehaald kan worden van de ECU, biedt de Autel MaxiCom Ultra Lite de mogelijkheid om het voertuig handmatig te selecteren.
Alternatieve voertuigidentificatie: Als de Autel MaxiCom Ultra Lite het voertuig niet kan identificeren, kunt u de diagnose uitvoeren via de generieke EOBD-optie.
Automatische en handmatige scan: Wanneer u toegang hebt tot het diagnosegedeelte, zijn er twee scanopties beschikbaar:
Automatische scan: Start een automatische scan voor alle beschikbare modules in het voertuig.
Handmatige scan: Start een handmatige diagnose voor de geselecteerde module in het voertuig.
Automatische scan: De "Automatische scan"-functie is een praktische en uitgebreide diagnose-optie die alle beschikbare modules in het voertuig automatisch scant. Deze functie biedt snel en efficiënt een overzicht van de huidige regelmodules en detecteert eventuele foutcodes. Tijdens de automatische scan worden alle modules gecontroleerd op foutcodes, waarbij de status als volgt wordt weergegeven:
Rood - Er is een foutcode gedetecteerd in de regeleenheid.
Groen - Er zijn geen foutcodes gevonden in de regeleenheid.
Niet beantwoord - De module is niet aanwezig in het voertuig.
Handmatige scan: De "Handmatige scan"-functie, aanvullend op de automatische scan, biedt de mogelijkheid om specifieke regelmodules in het voertuig te selecteren voor een gerichte diagnose. Met deze functie kunt u handmatig bepalen welke module u wilt scannen en analyseren. Door een specifieke regelmodule handmatig te selecteren, kunt u zich richten op een bepaald systeem of onderdeel van het voertuig. Dit is met name nuttig als u een vermoeden heeft van een probleem dat u wilt identificeren of een specifieke procedure wilt uitvoeren.
Onderdelen van de handmatige scan kunnen zijn:
ECU-informatie
Foutcodes uitlezen
Foutcodes wissen
Live-data
Actieve tests
Speciale functies
Programmeren/aanpassingen
ECU-informatie: Met deze functie kunt u specifieke informatie die in de ECU is opgeslagen uitlezen, bijvoorbeeld: module nummer, type regeleenheid, software coderingsnummer, softwareversienummer, hardware onderdeelnummer en hardwareversienummer.
Foutcodes uitlezen: Deze functie maakt het mogelijk om foutcodes, gedetecteerd door de regelmodule, te analyseren. Deze codes geven cruciale informatie over mogelijke problemen in het voertuig, helpend bij het lokaliseren en identificeren van problemen.
Foutcodes wissen: Met deze functie kunnen huidige en opgeslagen foutcodes worden verwijderd uit een geselecteerde regelmodule. Dit is nuttig voor het controleren of problemen zijn opgelost na reparatie en voor het resetten van waarschuwingslampjes op het dashboard.
Live data: Deze functie geeft real-time toegang tot de huidige parameters van de voertuigsensoren, waardoor de status en prestaties van systemen en componenten gemonitord kunnen worden. De data kan worden weergegeven in verschillende modi, afhankelijk van de voorkeur van de gebruiker.
Tekstmodus: Hiermee worden de parameters weergegeven in een tekstformaat, gepresenteerd als een lijst.
Analoge metermodus: Deze modus geeft de parameters weer in de vorm van analoge metergrafieken.
Digitale metermodus: In deze modus worden de parameters weergegeven als digitale metergrafieken.
Golfvormige grafiekmodus: Hiermee kunt u de parameters bekijken in de vorm van golfvormgrafieken.
Grafieken combineren: Deze modus combineert meerdere grafieken om vergelijkingen tussen verschillende parameters mogelijk te maken.
Actieve test: Deze functie maakt het mogelijk om bidirectionele diagnostische tests uit te voeren op verschillende systemen en componenten van het voertuig. Het maakt het mogelijk om tijdelijk een specifiek voertuigsysteem of -component te activeren, waarbij u de prestaties en functionaliteit kunt testen en eventuele problemen kunt identificeren. Na de test keert het systeem of component terug naar zijn normale werking.
Speciale functies: Met deze functie kunt u speciale aanpassingen uitvoeren aan specifieke voertuigcomponenten, zoals het herkalibreren of configureren van componenten na vervanging of reparatie. Het biedt een hoog niveau van controle en aanpassing voor geavanceerd voertuigonderhoud en -reparatie.
Programmeren/aanpassingen: Met de programmeer-/aanpassingsfunctie kunt u de voertuigregelmodules opnieuw flashen. Hiermee kunt u de computersoftware van het voertuig bijwerken naar de nieuwste versie, evenals de adaptieve gegevens van bepaalde componenten herprogrammeren na een reparatie of vervanging.
Coderingen: Deze functie geeft gedetailleerde informatie over verschillende voertuigcomponenten en hun coderingsinformatie. Het stelt u in staat de coderingsstatus van componenten te controleren en aan te passen, wat vooral nuttig is bij het vervangen van onderdelen of het aanpassen van het voertuig.
Aanpassingen: Deze functie biedt essentiële informatie over de hardware en software van de regeleenheid, en maakt het mogelijk om aanpassingen en configuraties uit te voeren aan componenten na vervanging of reparatie. Het stelt u in staat om de functionaliteit en prestaties van het voertuig te optimaliseren en te personaliseren volgens uw specifieke behoeften en eisen.
Algemene EOBD/OBDII-testen:
De EOBD/OBDII-testen bieden u een snelle manier om het systeem te controleren op emissiegerelateerde componenten bij een brandend motormanagementlampje.
Foutcodes uitlezen: Via het menu 'Foutcodes uitlezen' kunt u de opgeslagen, wachtende en permanente foutcodes, die zijn vastgesteld in de regeleenheid, uitlezen.
Foutcodes wissen: Met het menu 'Foutcodes wissen' kunt u alle huidige en opgeslagen storingscodes van de controlemodule wissen.
Live data: Met het 'Live data' menu kunt u de real-time PID-gegevens van de elektronische regelmodule bekijken, opnemen en afspelen.
Gegevens bekijken: De functie 'Gegevens bekijken' laat u de real-time PID-gegevens van de elektronische regeleenheid van het voertuig zien, inclusief sensorgegevens en bediening van schakelaars, spoelen en relais.
Gegevens opnemen: De functie 'Gegevens opnemen' legt PID's vast om u te helpen bij het diagnosticeren van intermitterende rijproblemen die op geen andere manier kunnen worden vastgesteld.
Gegevens afspelen: Met 'Gegevens afspelen' kunt u de opgenomen PID-gegevens terugkijken.
Freeze frame: Het 'Freeze frame' menu biedt een momentopname van kritieke operationele omstandigheden van het voertuig die automatisch door de boordcomputer worden geregistreerd op het moment dat een storingscode wordt vastgesteld. Deze functie is nuttig om te bepalen onder welke operationele omstandigheden de fout is opgetreden.
I/M Readiness: Met 'I/M Readiness' kunt u een momentopname bekijken van de werking van het emissiesysteem van OBDII/EOBD-voertuigen.
O2-sensor monitortest: Volgens OBD II-voorschriften dienen bepaalde voertuigen te worden bewaakt en getest op zuurstofsensoren (O2) voor emissiegerelateerde storingen. De functie 'O2-sensor monitortest' wordt gebruikt om de voltooide O2-sensormonitortestresultaten op te halen.
EVAP-systeemtest: Met de 'EVAP-test' functie kunt u een lektest voor het EVAP-systeem van het voertuig starten. De Autel MaxiCom Ultra Lite voert deze lektest niet uit, maar geeft een signaal aan de boordcomputer van het voertuig om de test te starten.
On-Board Monitor: De 'On-Board Monitor test' functie is nuttig na onderhoud of na het wissen van het geheugen van een voertuig-ECU. Voor niet-CAN-voertuigen ontvangt deze functie testresultaten voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die niet continu worden gecontroleerd. Voor CAN-voertuigen ontvangt het testgegevens voor emissiegerelateerde aandrijflijncomponenten en -systemen die zowel continu als niet continu worden gecontroleerd.
Componententest: Met de 'Componententest' functie kan de Autel MaxiCom Ultra Lite de werking van voertuigcomponenten of systemen controleren.
Voertuiginformatie: De 'Voertuiginformatie' functie stelt u in staat om het voertuigidentificatienummer (VIN), kalibratie-ID-nummers (CIN's) en kalibratieverificatienummers op te halen.
Voertuigstatus: Deze functie wordt gebruikt om de huidige status van het voertuig te controleren, waaronder communicatieprotocollen van OBD II-modules, het aantal opgehaalde foutcodes, de status van het storingsindicatorlampje (MIL) en andere relevante informatie.
Onderhoudsfuncties:
Onderhoudsinterval resetten (Service): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het systeem te resetten na het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Het stelt de kilometerstand of rijtijd terug op nul, waardoor het onderhoudslampje dooft en het systeem klaar is voor een nieuwe onderhoudscyclus. Het is essentieel om deze onderhoudsfunctie te gebruiken na het verversen van de motorolie, het vervangen van de oliesensor, of wanneer er een uitgebreid onderhoud aan de auto is uitgevoerd, om te zorgen voor een juiste onderhoudsherinnering.
Dieselpartikelfilter initialiseren (DPF): Met deze handige onderhoudsfunctie kunt u de ECU aangeven om een geforceerde regeneratie uit te voeren, wat essentieel is voor de werking en levensduur van het dieselpartikelfilter. Daarnaast kunt u ook componenten of sensoren opnieuw aanleren nadat ze zijn vervangen. Dit is noodzakelijk wanneer de uitlaatgastegendruksensor, het dieselpartikelfilter, de NOx-sensor zijn vervangen of wanneer het dieselpartikelfilter een geforceerde regeneratie nodig heeft.
Uitlaatgasrecirculatie initialiseren (EGR): Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de EGR-klep te kalibreren, wat cruciaal is voor het correct functioneren van het emissiesysteem van uw voertuig. Gebruik deze onderhoudsfunctie wanneer de EGR-klep is vervangen of schoongemaakt, om te zorgen voor een optimale werking van het uitlaatgasrecirculatiesysteem.
Injectoren initialiseren: Met deze onderhoudsfunctie kunt u de programmering van de dieselinjectoren in de ECU resetten. Dit zorgt ervoor dat de juiste hoeveelheid diesel wordt ingespoten in de cilinders, wat belangrijk is voor de prestaties en de brandstofefficiëntie van uw voertuig. Deze onderhoudsfunctie moet worden gebruikt wanneer de ECU of injectoren zijn vervangen.
Gasklephuis initialiseren (ETC): Deze onderhoudsfunctie biedt u de mogelijkheid om het gasklephuis te initialiseren, wat essentieel is voor een soepele en efficiënte motorwerking. Dit zorgt ervoor dat de leerwaarde van de gasklephuis wordt teruggezet naar de oorspronkelijke staat, wat vooral belangrijk is wanneer het gasklephuis is vervangen, schoongemaakt, of als de accu is losgekoppeld.
Lucht/brandstof initialiseren (A/F): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de lucht/brandstofverhouding aanpassen, wat een essentiële factor is voor de prestaties, efficiëntie en emissies van uw voertuig. Deze onderhoudsfunctie is van cruciaal belang wanneer de auto overschakelt op een andere octaanbrandstof, om te zorgen voor een optimale motorwerking.
Turbo initialiseren (VGT): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de aangeleerde waarden van de turbo resetten. Dit is noodzakelijk voor een optimale werking van de turbo, vooral wanneer de turbo of de wastegate actuator van de turbo wordt vervangen.
Transmissie initialiseren (CVT): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de transmissie resetten en herkalibreren, wat essentieel is voor een soepele en efficiënte werking. Dit is vooral belangrijk wanneer de versnellingsbak is gedemonteerd of gerepareerd, om ervoor te zorgen dat de transmissie weer soepel schakelt.
Koppeling initialiseren: Deze onderhoudsfunctie biedt de mogelijkheid om de koppeling van semi-automatische versnellingsbakken opnieuw te kalibreren. Dit is van cruciaal belang bij het vervangen van de koppelingsplaat of de schakelrobot, om een soepele en efficiënte overgang tussen de versnellingen te garanderen.
Krukaspositiesensor initialiseren (TEC): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de bewerkingstolerantie van het krukastandwiel opnieuw aanleren aan de krukaspositiesensor. Dit is noodzakelijk bij het vervangen van de ECU, de krukaspositiesensor, het krukasvliegwiel, of wanneer de foutcode P1336 is opgeslagen, om ervoor te zorgen dat de motor correct functioneert.
Elektronische parkeerrem (EPB): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de elektronische parkeerremmen aan de achterzijde resetten, wat vooral belangrijk is bij het vervangen van onderdelen zoals de achterremblokken, achterremschijven, rembloksensoren en remklauwen. Door het resetten van de elektronische parkeerrem zorgt u ervoor dat deze essentiële veiligheidsfunctie correct werkt.
ABS-pomp ontluchten (ABS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de ABS-pomp geforceerd te ontluchten en de remdruk te herstellen. Dit is van cruciaal belang wanneer onderdelen van het remsysteem, zoals de ABS-computer, de ABS-pomp, de hoofdremcilinder, remcilinders, of remleidingen, worden vervangen. Het ontluchten van de ABS-pomp zorgt voor een veilige en effectieve remwerking.
Bandenspanningscontrolesysteem (TPMS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om het bandenspanningswaarschuwingslampje te resetten. Dit is vooral nodig wanneer de bandenspanning te laag is, het bandenspanning controleapparaat is vervangen of geïnstalleerd, of wanneer de band is vervangen. Het correct functioneren van het TPMS is cruciaal voor uw veiligheid en de efficiëntie van uw voertuig.
Antiblokkeersysteem initialiseren (ABS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de sensoren van uw antiblokkeersysteem te kalibreren, waaronder de sensor versnelling in dwarsrichting, sensor versnelling in lengterichting, gierhoeksensor en remdruksensor. Dit is vooral belangrijk bij het vervangen van een van deze sensoren, omdat een correcte kalibratie zorgt voor een optimale werking van uw antiblokkeersysteem.
Stuurhoeksensor initialiseren (SAS): Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat om de stuurhoeksensor opnieuw te kalibreren, zodat de auto zijn nulpuntpositie herkent. Dit is noodzakelijk wanneer de stuurhoeksensor of de G-sensor wordt vervangen, om te garanderen dat de stuurhoekcorrectie correct functioneert voor optimale veiligheid en prestaties van uw voertuig.
Luchtvering initialiseren: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de ophanging te kalibreren, wat essentieel is voor het behoud van de juiste hoogte van de carrosserie van uw voertuig. Dit is met name noodzakelijk na het vervangen van de lichaamshoogtesensor, het luchtveersysteem of de stuurmodule, of wanneer het voertuigniveau niet correct is. Door deze kalibratie te handhaven, verzekert u een optimale wegligging en comfort tijdens het rijden.
Batterijbeheersysteem initialiseren (BMS): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de accubewakingseenheid resetten, wat cruciaal is om ervoor te zorgen dat de regelunits correcte informatie ontvangen van de accusensor. Dit is vooral noodzakelijk wanneer de hoofdaccu of de accusensor wordt vervangen. Een goed functionerend BMS zorgt voor een optimale prestatie en levensduur van de accu.
Adaptieve koplampen initialiseren (AFS): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de adaptieve koplampen opnieuw initialiseren. Afhankelijk van de omgevingslichtintensiteit kan het AFS bepalen of de koplampen automatisch ingeschakeld moeten worden en past de koplampverlichtingshoek tijdig aan op basis van de snelheid en houding van het voertuig. Dit is met name belangrijk na het vervangen van de adaptieve koplampen, de niveausensor of de xenonlampen.
Startonderbreker initialiseren (IMMO): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de sleutel opnieuw synchroniseren met de startonderbreker, wat nodig is om de startonderbreker te deblokkeren. Dit is noodzakelijk wanneer de contactsleutel, de contactschakelaar of de batterij van de sleutel wordt vervangen. Een correct functionerende startonderbreker is essentieel voor de veiligheid van uw voertuig.
Kilometertellerstand opvragen: Deze onderhoudsfunctie stelt u in staat de kilometerstand van de auto te controleren op echtheid, wat cruciaal is voor een juiste waardebepaling en onderhoudsplanning van het voertuig. De kilometerstand kan worden opgevraagd van verschillende regelapparaten, waaronder de ECU, TCU, ABS en CEM.
Adaptieve cruise control initialiseren (ACC): Met deze onderhoudsfunctie kunt u de adaptieve cruise control opnieuw programmeren, wat met name belangrijk is na het vervangen van de ACC-onderdelen. Een goed geprogrammeerde ACC verbetert de veiligheid en het comfort ...
Advertentienummer: m2141174199
Populaire zoektermen
autel uitleesapparaatuitleesapparaat in Autogereedschappoetsbrug in Autogereedschapuitleesapparaat mercedes in Autogereedschaprichtbank in Autogereedschapmotortakel in Autogereedschapautel mk808autelautel maxisyswerkplaatspers in Autogereedschapautogereedschapschaarbrug in Autogereedschapgereedschapswagen gebruikt in Autogereedschapremmentestbank in Autogereedschapsun in Autogereedschapinfrarood cabine gebruikt in Saunaanthrax vinylvw t3 te koop duitslanddisney ganzenbordmeelwormen in Insecten en Spinnen