Joseph Klibansky (1984) - Villains in my Head€ 2.200,00
Keukenmes - Chefs knife - Handgemaakt gevouwen staal,
€ 25,00
10sinds 11 mar. '25, 10:11
Beschrijving
Staat: als nieuw ongebruikt Leeftijd: 2020+ Materiaal: Handgemaakt gevouwen staal, olijfhout en zwart g 10 Gevouwen staal: Vanwege hun aard zijn messen van gevouwen staal een soort antiek, zelfs als je ze gloednieuw koopt. Dat komt door de techniek die wordt gebruikt om te smeden, namelijk het smeden (of gieten) van twee of meer soorten staal om één, verenigde, sterke legering te vormen. Door dit proces is het eindresultaat een metaal dat is gemodelleerd door de verschillende lagen staal. Deze techniek dateert van honderden jaren geleden. Hoewel het "oorspronkelijke" smeedproces van staal in de loop der tijd verloren is gegaan, is de moderne techniek die wordt gebruikt om sterk staal te creëren in deze karakteristieke patronen iets om te vieren. Een reden waarom zoveel mensen in eerste instantie aangetrokken worden tot gevouwen stalen messen is vrij oppervlakkig – eigenlijk heerlijk. Het komt omdat gevouwen staal gewoon zo mooi is dat je ze online of in een vitrine voor je neus niet kunt laten liggen. Vanwege het smeedproces van gevouwen staal heeft het lemmet een prachtig patroon, vaak met een “golvend” ontwerp Iedereen die een mes koopt voor welk doel dan ook, wil dat het scherp is (met een bot mes kun je niet veel doen, behalve gefrustreerd raken!) Wanneer je een goed gemaakt gevouwen stalen mes kiest, blijft het veel langer scherp dan de meeste messen van productiekwaliteit. Dat is natuurlijk geen garantie dat je je mes nooit hoeft te slijpen, maar je zult het waarschijnlijk veel minder vaak doen. Hé, dat is een van de redenen waarom we deze messen "investeringen" noemen. Jagers en vissers weten waarschijnlijk hoe waardevol een goed mes is. Maar een mooi gevouwen stalen mes is het perfecte cadeau – of een uitspatting – voor iedereen. Een manier om dit kwaliteitsmetaal dagelijks te gebruiken, is via uw keukenmessenset. Niet alleen presteren gevouwen stalen keukenmessen optimaal en blijven ze scherp, ze voegen ook een prachtig uniek element toe aan uw keuken en zijn altijd een geweldig gespreksonderwerp. Koksmes: kruiden en noten hakken het in blokjes snijden en snijden van fruit, groenten en vlees knoflook fijnhakken en pletten meloenen doorsnijden Hakmes: Een cleaver is een groot mes dat varieert in vorm, maar meestal lijkt op een rechthoekige bijl. Het wordt voornamelijk gebruikt als keuken- of slagersmes en is vooral bedoeld om grote stukken zachte botten te splijten en door dikke stukken vlees te snijden. Schilmesje: zijn licht van gewicht en hebben een kort lemmet met een puntige punt, waardoor ze geschikt zijn voor delicaat meswerk fruit snijden, hakken en in plakjes snijden schillen van de schil voor garnering garnalen ontdoen van hun darmkanaal overtollig vet van vlees verwijderen Een uitbeenmes is een soort keukenmes met een scherpe punt en een smal lemmet. Het wordt gebruikt bij het bereiden van voedsel om de botten van gevogelte, vlees en vis te verwijderen. Onderhoud van messen: Voor messen van koolstofstaal zijn een paar extra stappen nodig om het lemmet te onderhouden. Koolstofstaal reageert bijzonder goed op producten met een hoog zuurgehalte. Daarom is het van groot belang dat u uw mes afspoelt en droogveegt nadat u iets zuurs hebt gesneden, zoals citrusvruchten, tomaten en uien. Als u het niet afspoelt, begint het zuur het staal te corroderen en uw mes te beschadigen. Nadat u uw mes hebt gewassen en gedroogd, raden we aan het te oliën met een voedselveilige meswas of neutrale olie, zoals cameliaolie, om uw mes te beschermen en een langzame en gelijkmatige patina te bevorderen. De olie zal als een barrière fungeren om te helpen beschermen tegen toekomstige blootstelling aan vocht en zuren. Wij houden van cameliaolie omdat het voedselveilig is, geen smaak of geur heeft en niet zo snel uitdroogt of zich op staal opbouwt. Breng een hoeveelheid olie ter grootte van een erwt aan op het lemmet en verdeel het gelijkmatig in een dunne laag van de rug tot de rand. Het oliën van de rand van het mes kan helpen om uw mes langer scherp te houden, maar RAAK DE RAND VAN UW MES NIET DIRECT AAN MET UW VINGERS. Om de rand van uw mes te oliën, brengt u een kleine hoeveelheid olie aan op een dikke handdoek en wrijft u de geoliede handdoek voorzichtig over de rand. Veeg overtollige olie af en bewaar Was messen af voordat u ze gebruikt, want olie wordt gebruikt om ze te beschermen tegen roest Je moet de messen ook geolied houden, omdat je ze na gebruik bewaart
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Website
klik hier om mee te biedenAdvertentienummer: a1511600122
Populaire zoektermen
vintage kruidenrek in Antiek | Keukenbenodigdhedenkoolmes in Antiek | Keukenbenodigdhedenglazen bakje koffiemolen in Antiek | Keukenbenodigdhedenwafelijzer antiekonderzetters antiekoude koffiemolen in Keukenbenodigdhedenkoffiemolen in Keukenbenodigdhedenwafelijzer in Keukenbenodigdhedenantieke koffiemolens in Keukenbenodigdhedenantiek serviesantiek speelgoedwand koffiemolens in Keukenbenodigdhedenoude koffiemolens in Keukenbenodigdhedensnijbonenmolen pede in Keukenbenodigdhedenverduisterende gordijnen ikearowan breienvolvo s40 turbostoelfiets trainer in Sport en Fitnessvogelhuisje in Dieren en Toebehorenbca motorstartmotor vw foxtristar raclette in Witgoed en Apparatuurhaardhout bezorgen in Haardhoutbronkhorst