Lijst - Gips, Hout - Klassieke Schilderijlijst€ 4,00
Keukenmes - Chefs knife - Hars en gevouwen staal met smeden
€ 3,00
160sinds 19 dec. '24, 03:01
Beschrijving
Staat: Als nieuw, ongebruikt
Leeftijd: 2020: Hars en gevouwen staal met smeedwerk
Herkomst: NOORD-AMERIKA
Gevouwen staal: een materiaal dat bekend staat om zijn sterkte, duurzaamheid en unieke patronen. Deze messen worden gemaakt door meerdere lagen staal, meestal koolstofstaal, te stapelen en ze te hameren, te vouwen en te smeden. De lagen worden vervolgens hittebehandeld om een uniek patroon op het oppervlak van het lemmet te creëren.
Gevouwen stalen messen staan bekend om hun scherpte en het vermogen om hun rand te behouden. Dit komt omdat ze gemaakt zijn van een hard staal dat tussen zachter staal is geklemd
Gevouwen messen zijn door hun robuuste structuur zeer goed bestand tegen dagelijks gebruik.
Gevouwen messen zijn bestand tegen corrosie omdat ze gemaakt zijn van een combinatie van kardonstaal en roestvrij staal.
Gevouwen staal is flexibel en taai
Hakmes: Een hakmes kan zware groenten zoals verschillende soorten pompoen en wortelgroenten met meer kracht aan dan een koksmes of santokumes. Naast het breken van pezen en botten, kunnen hakmesjes ook worden gebruikt voor het stampen, hakken, dobbelstenen en snijden van verschillende andere voedingsmiddelen.
Koksmes:
Een koksmes is een van de meest veelzijdige gereedschappen in een messenblok. Elke professionele chef-kok zal je vertellen dat dit een must-have is. Het moet aanvoelen als een verlengstuk van je arm. Het is een go-to voor het hakken van kruiden, het snijden van groenten, fruit en kruiden. En voor het snijden van een verscheidenheid aan andere ingrediënten zoals vlees, gevogelte en vis.
Schilmesje: Schilmesjes zijn het bewijs dat je een mes nooit op zijn formaat moet beoordelen. Dit kleine stukje bestek heeft een heel dun lemmet dat superscherp is. Het schilt, hakt, snijdt, hakt en verwijdert vakkundig zaden. Het is mijn go-to voor het snijden van fruit of het snijden van hete pepers.
Hoewel je er geen groot vlees of grote groenten mee wilt snijden, kun je het voor bijna alles gebruiken en zul je merken dat je er vaak naar grijpt.
Reinigen van uw messen:
Gelukkig zijn er verschillende manieren om roestvlekken van het lemmet van uw mes te verwijderen. Hier zijn een paar van onze beproefde methoden om roest te verwijderen.
1. De azijnmethode
Voor deze methode heb je een kom, witte azijn, een zachte spons en afwasmiddel nodig.
Dompel het hele lemmet van uw mes onder in een glas azijn en laat het 15 tot 30 minuten weken bij lichte roest, en een hele nacht bij ernstiger schade.
Haal het uit de azijn en schrob voorzichtig met een zachte spons om roestvlekken te verwijderen.
Nadat de roestvlekken van het mes zijn verwijderd, wast u het met water en zeep en droogt u het grondig af.
2. De baking soda-methode
Voor deze methode heb je zuiveringszout, water en een zachte spons nodig.
Meng water en zuiveringszout tot een dikke pasta en smeer de pasta voorzichtig uit over de roestplekken op het mes.
Laat de pasta minimaal een uur staan.
Gebruik een zachte spons om het mes te schrobben en de roestvlekken te verwijderen.
Goed afspoelen met water en grondig drogen.
3. De citroenmethode
Voor deze methode heb je citroen, zout en een zachte spons nodig.
Bedek de roestvlekken met zout.
Pers het sap van een citroen over het zout.
Laat het mengsel ongeveer twee uur staan.
Schrob het mes voorzichtig schoon met de citroenschil en een zachte spons.
Afspoelen met water en goed drogen.
4. De aardappelmethode
Voor deze methode heb je een aardappel, zout of zuiveringszout en afwasmiddel nodig.
Snijd een aardappel doormidden.
Bestrijk de helft van de gesneden aardappel met afwasmiddel.
Strooi zout of zuiveringszout over de aardappel.
Wrijf de roestvlekken in met de aardappel om de vlekken te verwijderen.
Goed afspoelen en grondig drogen.
Hoe voorkom je dat je messen gaan roesten?
koksmes hakken
Onderhoud van het mes:
Het goed slijpen, schoonmaken en opbergen van messen zijn allemaal belangrijke tips voor de veiligheid van messen
Maak je mes schoon zodra je het niet meer gebruikt om kruisbesmetting te voorkomen
Was uw messen met de hand af in plaats van ze in de vaatwasser te doen
Slijp en slijp uw messen regelmatig om het lemmet scherp te houden
Laat de messen volledig aan de lucht drogen voordat u ze opbergt
Was uw messen altijd af wanneer u de zending ontvangt, omdat er olie wordt gebruikt om ze te beschermen tegen roest.
Hét online veilinghuis voor jou!
Catawiki is het meest bezochte online platform in Europa voor bijzondere objecten geselecteerd door experts, en biedt wekelijks meer dan 65.000 objecten aan voor de veiling. Het is onze missie om onze klanten een spannende en probleemloze ervaring te bieden bij het kopen en verkopen van bijzondere, moeilijk te vinden objecten.
Waarom Catawiki?
Biedingen zijn alleen geldig via de website van Catawiki.
Website
klik hier om mee te biedenAdvertentienummer: a1509006333
Populaire zoektermen
vintage kruidenrek in Antiek | Keukenbenodigdhedenkoolmes in Antiek | Keukenbenodigdhedenglazen bakje koffiemolen in Antiek | Keukenbenodigdhedenwafelijzer antiekonderzetters antiekoude koffiemolen in Keukenbenodigdhedenkoffiemolen in Keukenbenodigdhedenwafelijzer in Keukenbenodigdhedenantieke koffiemolens in Keukenbenodigdhedenantiek serviesantiek speelgoedwand koffiemolens in Keukenbenodigdhedenoude koffiemolens in Keukenbenodigdhedensnijbonenmolen pede in Keukenbenodigdhedenbonensnijder in Keukenbenodigdhedenplastic regentonbankstellen heerlenmassimo dutti trui damesmortier in Verzamelenpostzegel partijen