Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Materiaal
Brandstof
Type motor
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

Motorboten en Motorjachten te koop

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Bij het kopen van een motorboot is het belangrijk om te letten op de staat van de motor, het interieur en het casco. Zorg ervoor dat je de boot inspecteert op eventuele schade en vraag naar onderhoudsgeschiedenis. Kijk ook naar de grootte; deze moet geschikt zijn voor het aantal mensen dat je vaak meeneemt. Vergeet ook niet om na te gaan of het boottype past bij het soort varen dat je wilt doen, bijvoorbeeld recreatief of sportief.
Het onderhoud van je motorboot is cruciaal om de levensduur te verlengen. Controleer regelmatig de olie en koelvloeistof, en vervang deze indien nodig. Schoon de motor en andere onderdelen van de boot regelmatig om corrosie te voorkomen. Vergeet ook niet de accu op te laden en het onderwaterschip schoon te maken en te controleren op osmosis of beschadigingen. En als je er niet zeker van bent, is het altijd wijs om een professional in te schakelen.
Nuttige accessoires voor je motorboot zijn onder andere veiligheidshesjes, een brandblusser, en een EHBO-kit. Scheepseigenaren vinden het ook handig om navigatie- en communicatie-apparatuur zoals een GPS en marifoon aan boord te hebben. Denk aan een goede anker en lijn, en bijvoorbeeld een afdekzeil om je boot te beschermen tegen weersinvloeden wanneer je deze niet gebruikt.
Gemiddeld passen er op een motorboot zo’n 4 tot 12 personen, afhankelijk van het formaat van de boot. Kleinere motorboten zijn vaak meer geschikt voor een uitje met een paar vrienden of familieleden, terwijl grotere motorjachten plek bieden voor een gezellige groep of een gezin. Het is belangrijk om hierbij ook te kijken naar de maximaal toegestane belasting die in de specificaties van de boot staat.
Informatie over het varen met motorboten in Nederland kun je vinden bij de Watersportvereniging of andere zeil- en vaarscholen. Ook biedt de overheid verschillende sites met informatie over vaarregels en het verkrijgen van een vaarbewijs. Er zijn tal van boeken en online forums waar je ervaringen van andere schippers kunt delen en opdoen.