Zorg ervoor dat je kweektafel een goede afwatering heeft door gaten in de bodem te maken. Dit voorkomt dat het water zich ophoopt, wat de wortels kan beschadigen. Je kunt er ook zorgen voor een drainagelaag van bijvoorbeeld kleine stenen onderin de bak.
Het beste is om je moestuintafel in lagen te vullen. Begin met een laag grof materiaal zoals takken of schors voor de drainage, gevolgd door een laag compost voor voedingsstoffen. Vervolgens kun je het aanvullen met een goede potgrond.
Absoluut! Op een kweektafel kun je heel goed kruiden kweken zoals basilicum, munt, en peterselie. Ze hebben niet veel ruimte nodig en gedijen goed in een ondiepe laag aarde.
Hoe vaak je water moet geven hangt af van het weer en de plantensoorten. In warmere maanden is dagelijks water geven soms nodig, terwijl je in koelere perioden misschien maar eens in de paar dagen hoeft te gieten. Let goed op de vochtigheid van de grond.
Een moestuintafel heeft veel voordelen: je kunt makkelijker tuinieren zonder te bukken, het kan een mooie aanvulling zijn op je tuin en je hebt een georganiseerde manier om groenten en kruiden te telen. Dit maakt het ook toegankelijker, zelfs voor mensen met beperkte mobiliteit.