Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

Ovenschaal Gietijzer voor de Keuken

Wat je moet weten over Ovenschaal gietijzer

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

83,6%

Van alle Ovenschaal gietijzer advertenties is 83,6% beschikbaar voor verzending.

15,5%

15,5% van alle Ovenschaal gietijzer advertenties in de categorie Keuken | Potten en Pannen zijn in de afgelopen week aangeboden.

Kenmerken

Doorgaans heeft een Ovenschaal gietijzer de volgende kenmerken: Gietijzer, Keramische plaat, Koekenpan of Braadpan.

€ 26

De huidige gemiddelde prijs van een Ovenschaal gietijzer is € 26.

Prijscheck

De duurste Ovenschaal gietijzer advertentie in de Keuken | Potten en Pannen categorie werd aangeboden voor € 100, terwijl de goedkoopste voor € 3 stond.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Het onderhoud van je gietijzeren ovenschaal is relatief eenvoudig. Na gebruik kun je hem het beste met warm water en een zachte spons afwassen. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en staalwol, want dat kan het oppervlak beschadigen. Droog de schaal goed af om roestvorming te voorkomen en als je er regelmatig mee kookt, kan het helpen om na het afwassen een dunne laag olie aan te brengen.
Het is niet aan te raden om je gietijzeren ovenschaal in de vaatwasser te reinigen. De vaatwasser kan de geëmailleerde laag beschadigen en ervoor zorgen dat de schaal zijn anti-aanbak eigenschappen verliest. Handwas is de beste optie om de levensduur van je schaal te verlengen.
Er zijn verschillende voordelen aan een geëmailleerde gietijzeren ovenschaal. De geëmailleerde coating maakt de schaal makkelijker schoon te maken en voorkomt dat voedsel aanbrandt. Daarnaast houdt gietijzer de warmte ontzettend goed vast, wat zorgt voor een gelijkmatige garing van je gerechten. Dit maakt het ideaal voor ovenschotels, braadgerechten en zelfs voor het maken van brood.
Ja, een gietijzeren ovenschaal is geschikt voor vrijwel elke soort gerecht. Of je nu een stoofpot, lasagne of zelfs een cake wilt maken, de gietijzeren schaal doet het allemaal. Door de uitstekende warmteverdeling zul je merken dat je gerechten gelijkmatig garen en dat is zeker een pluspunt in de keuken.
Inbranden is een belangrijk proces om de levensduur en anti-aanbak eigenschappen van je gietijzeren ovenschaal te behouden. Begin met het reinigen van de schaal en droog deze goed af. Breng vervolgens een dunne laag plantaardige olie aan en zet de schaal ondersteboven in een voorverwarmde oven op hoge temperatuur, ongeveer 200 graden, voor minstens een uur. Dit helpt om de olie in het gietijzer te laten trekken en creëert een beschermlaag.