Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Type
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

Installatietester voor Doe-het-zelf en Verbouw

Wat je moet weten over Installatietester

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

62,5%

Van alle Installatietester advertenties is 62,5% beschikbaar voor verzending.

12,5%

12,5% van alle Installatietester advertenties in de categorie Meetapparatuur zijn in de afgelopen week aangeboden.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Een installatietester is ontworpen om de elektrische veiligheid van installaties te waarborgen. Dit betekent dat je kunt controleren of een installatie goed is uitgevoerd en voldoet aan de geldende regels en normen. Door het uitvoeren van verschillende testen, zoals isolatieweerstand en aarding, kan je eventuele gebreken en gevaren opsporen voor gebruikers.
De frequentie van kalibratie hangt af van het gebruik en de aanbevelingen van de fabrikant. Over het algemeen wordt aangeraden om je installatietester minstens één keer per jaar te laten kalibreren, vooral als je de tester regelmatig gebruikt. Bij intensief gebruik, zoals in professionele situaties, is vaker kalibreren verstandig om accurate metingen te garanderen.
Bij het kiezen van een installatietester zijn er verschillende specificaties waar je naar kunt kijken, zoals de meetbereiken (isolatieweerstand, spanning, stroom), de aanwezigheid van automatische testfuncties, en de mogelijkheid om gegevens op te slaan of uit te lezen. Verder is een robuuste bouw belangrijk, vooral als je veel op verschillende locaties werkt.
Veiligheid staat voorop bij het gebruik van een installatietester. Zorg ervoor dat je altijd de juiste persoonlijke beschermingsmiddelen draagt, zoals handschoenen en veiligheidsbril. Lees de handleiding goed door voordat je begint met meten. Daarnaast is het essentieel om de installatie voorafgaand aan de metingen spanningsloos te maken, zodat je geen risico loopt tijdens het testen.
Met een installatietester kun je een breed scala aan tests uitvoeren. Dit omvat het meten van de isolatieweerstand, het controleren van de aarding, het uitvoeren van functie- en belastingstests, evenals spanning- en stroommetingen. Elk van deze tests helpt bij het waarborgen van de veiligheid en functionaliteit van elektrische installaties.