Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Sorteer op

hardsoldeer in Gereedschap | Lasapparaten

Wat je moet weten over Hardsoldeer

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

34,2%

Van alle Hardsoldeer advertenties is 34,2% beschikbaar voor verzending.

34,2%

34,2% van alle Hardsoldeer advertenties in de categorie Gereedschap | Lasapparaten zijn in de afgelopen week aangeboden.

Kenmerken

Doorgaans heeft een Hardsoldeer de volgende kenmerken: Overige typen, Minder dan 150 ampère.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

De belangrijkste stap bij het voorbereiden van hardsolderen is het schoonmaken van de te solderen onderdelen. Dit kan met een schuurpapier of een staalborstel, zodat je de oxidelagen en viezigheid verwijdert. Daarna moet je een vloeimiddel aanbrengen om de oppervlakte te beschermen tegen oxidatie tijdens het solderen. Zorg er ook voor dat alles goed op zijn plaats zit en stevig is, zodat er geen beweging is tijdens het soldeerproces.
Om ervoor te zorgen dat je soldeerverbinding sterk is, moet je het juiste hardsoldeermateriaal kiezen dat geschikt is voor de metalen die je gebruikt. Zorg ervoor dat je het soldeer gelijkmatig aanbrengt en verwarm de materialen goed zodat het soldeer goed smelt en in de verbinding vloeit. Een gelijkmatige verhitting voorkomt koude lassen die zwakkere verbindingen kunnen veroorzaken. Als je tijdens het lassen een mooie vloeistof ziet die zich verspreidt, is je verbinding veilig en sterk.
Wanneer je hardsoldeert, zijn er verschillende veiligheidsmaatregelen die je moet nemen. Draag altijd beschermende bril en hittebestendige handschoenen om je handen en ogen te beschermen tegen vlammen en heet metaal. Werk in een goed geventileerde ruimte om inademing van rook te voorkomen. Zorg er ook voor dat er geen brandbare materialen in de buurt zijn en houd een brandblusser bij de hand voor het geval er iets misgaat.
Ja, het is absoluut noodzakelijk om de materialen voor het hardsolderen schoon te maken. Dit voorkomt dat er luchtbellen in het soldeer ontstaan en zorgt ervoor dat de verbinding beter hecht. Gebruik regelmatig een schoonmaakmiddel dat speciaal bedoeld is voor het verwijderen van olie, vet en roest op metalen. Als de materialen niet schoon zijn, kan dat leiden tot een zwakke verbinding die sneller kan falen tijdens gebruik.
Als het soldeer niet goed hecht tijdens het hardsolderen, kan dat verschillende oorzaken hebben. Controleer eerst of de materialen goed schoon zijn en of je het juiste vloeimiddel hebt gebruikt. Als het soldeer nog steeds niet hecht, kan dit ook komen doordat de temperatuur niet hoog genoeg is of dat de verhoudingen van het soldeer verkeerd zijn. Probeer de verbinding opnieuw te verwarmen en controleer je techniek, misschien moet je de werkstukken anders positioneren.