Een externe harde schijf voor een Mac kan verschillende kenmerken hebben, zoals een snelle datasnelheid door USB 3.0 of Thunderbolt-verbindingen. Ze komen vaak in verschillende opslagcapaciteiten, variërend van enkele honderden gigabytes tot meerdere terabytes. Daarnaast zijn veel externe harde schijven ontworpen met een duurzaam uiterlijk en kunnen ze vaak worden geformatteerd voor compatibiliteit met macOS.
Om een externe harde schijf op je Mac aan te sluiten, gebruik je simpelweg de juiste kabel, meestal USB of Thunderbolt. Plug de kabel in de externe harde schijf en sluit de andere kant aan op een beschikbare poort op je Mac. De schijf zou automatisch moeten worden herkend en verschijnen op het bureaublad of in Finder.
Als je externe harde schijf niet wordt herkend door je Mac, probeer dan de volgende stappen: controleer of de schijf goed is aangesloten, test een andere kabel of poort, en kijk of de schijf wordt herkend op een andere computer. Soms helpt het ook om de schijf opnieuw op te starten of zelfs de Mac opnieuw te starten.
Ja, je kunt je externe harde schijf gebruiken voor Time Machine op je Mac. Time Machine is een back-upfunctie die automatisch een kopie maakt van al je bestanden. Zorg ervoor dat de schijf goed is geformatteerd (bij voorkeur als APFS of Mac OS Uitgebreid) voordat je hem instelt voor Time Machine. Dit helpt bij een soepele ervaring met back-ups.
De benodigde opslagcapaciteit voor je externe harde schijf hangt af van hoeveel data je wilt opslaan. Als je alleen documenten en foto's hebt, kan een schijf van 1TB voldoende zijn. Voor grotere bestanden, zoals video’s of professionele toepassingen, is een schijf van 2TB of meer aan te raden. Het is altijd verstandig om iets meer capaciteit te kiezen dan je op dit moment nodig hebt.