Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Verfijn resultaten

Prijs

Direct Kopen
Niveau
Oriëntatie
Moet nu weg

Aangeboden sinds

Sorteer op

Studieboeken en Cursussen over Verloskunde

Wat je moet weten over Verloskunde

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

47,4%

Van alle Verloskunde advertenties is 47,4% beschikbaar voor verzending.

3,9%

3,9% van alle Verloskunde advertenties in de categorie Studieboeken en Cursussen zijn in de afgelopen week aangeboden.

Kenmerken

Doorgaans heeft een Verloskunde de volgende kenmerken: Beta, HBO.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Tijdens de opleiding Verloskunde leer je alles over de zwangerschap, de bevalling en de nazorg. Je krijgt lessen in anatomie, fysiologie en gezondheidszorg, maar ook in communicatie en ethiek. Daarnaast leer je hoe je zwangere vrouwen en hun partners moet begeleiden en support geven tijdens deze bijzondere periode. Er zijn ook practica waar je vaardigheden als echoscopie en het uitvoeren van bevallingen oefent.
De belangrijkste vaardigheid voor een verloskundige is empathie en communicatieve vaardigheden. Je moet goed kunnen luisteren naar de wensen en angsten van aanstaande ouders en hen op hun gemak stellen. Daarnaast is het cruciaal dat je snel en adequaat kunt reageren in noodsituaties en dat je het vertrouwen van je cliënten wint. Verloskunde draait niet alleen om medische kennis, maar ook om relaties en vertrouwen opbouwen.
Na het afronden van de studie Verloskunde zijn de kansen op werk over het algemeen goed. Er zijn altijd verloskundigen nodig, zowel in de praktijk als in ziekenhuizen. Je kunt ervoor kiezen om als zelfstandige verloskundige te werken, of je kunt aan de slag gaan bij een verloskundigenpraktijk of ziekenhuis. Ook zijn er mogelijkheden voor specialisatie in bijvoorbeeld het begeleiden van meerling zwangerschap of het werken met kwetsbare groepen.
In de opleiding Verloskunde maak je meestal tussen de 1.600 en 2.000 stage-uren. Deze stage-ervaring is belangrijk omdat je de theorie in de praktijk moet leren toepassen. Tijdens je stages word je begeleid door ervaren verloskundigen en krijg je de kans om eigen ervaringen op te doen, wat essentieel is voor je ontwikkeling als verloskundige.
Ja, er is een behoorlijk theoretisch onderdeel in de opleiding Verloskunde. Je moet veel leren over anatomie, fysiologie, pathologie en de verschillende fasen van de zwangerschap en geboorte. Het is belangrijk om een solide theoretische basis te hebben, omdat je deze kennis nodig hebt om goede beslissingen te nemen in de praktijk. Theorie gaat hand in hand met praktijkgerichte lessen en stages.