Een Volkswagen met lpg als brandstof biedt verschillende voordelen. Ten eerste is lpg vaak goedkoper per liter in vergelijking met benzine, wat zorgt voor een grotere actieradius voor minder geld. Daarnaast stoot een lpg-auto minder CO2 en andere schadelijke stoffen uit, wat beter is voor het milieu. Tot slot zorgen de vaak lagere accijnzen op lpg ervoor dat je minder belasting betaalt, wat het in gebruik voordelig maakt.
Het energielabel C bij een Volkswagen herken je aan de kleurcodering en de informatie op de sticker die op de auto zelf vastzit. Een label C betekent dat de auto een gemiddeld verbruik heeft en dus een gemiddeld emissiepunt van CO2. Het is belangrijk om te controleren of het label klopt bij de specificaties van de auto, omdat dit invloed kan hebben op bijvoorbeeld bijtelling of andere fiscale voordelen.
Ja, een Volkswagen die rijdt op lpg is over het algemeen beter voor het milieu dan een traditionele benzineauto. Lpg stoot namelijk minder fijnstof en CO2 uit. Dit maakt lpg een schoner alternatief dat bijdraagt aan het verminderen van luchtverontreiniging, vooral in stedelijke gebieden waar de luchtkwaliteit vaak te wensen overlaat.
De onderhoudskosten van een Volkswagen met lpg zijn grotendeels vergelijkbaar met die van een benzineauto, maar er zijn enkele specifieke aandachtspunten. Lpg-auto's hebben vaak een extra systeem voor de gasbrandstof dat af en toe onderhoud nodig heeft. Ook kan het vervangen van de lpg-injectoren vaker nodig zijn. Maar over het algemeen zijn de onderhoudskosten goed te beheren als je regelmatig controles uitvoert.
Voor het rijden in een Volkswagen met lpg heb je geen specifieke rijervaring nodig bovenop de algemene rijervaring. Het is wel goed om kennis te nemen van de werking van het lpg-systeem, zoals het overschakelen van benzine naar lpg. Veel bestuurders ervaren dit als eenvoudig en je kunt meestal met een beetje uitleg snel vertrouwd raken met het systeem.