Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Variant

Type advertentie

Leasevorm
Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Actieradius (min.)
Aantal stoelen
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Wegenbelasting (max.)
Sorteer op
Renault Auto's Te Koop
Informatie

Renault, designgedreven en betaalbare allemansvriend

Wil je een Renault occasion kopen, het nieuwste model leasen of juist je trouwe bolide verkopen? Op Marktplaats vind je altijd het grootste aanbod occasions, private lease en nieuwe auto’s: particulier of bij één van de 8.000 autobedrijven. Bekijk op deze pagina direct alle Renault modellen of gebruik onze handige tools bij de aan- of verkoop van jouw auto:

  • Populaire auto voor gezinnen
  • Pionier en marktleider binnen het MPV-segment
  • Veel modellen: van hatchback, tot stationwagen, MPV en cabrio
  • De Mégane is in Nederland de best verkopende Renault
  • Vooruitstrevend in design en styling
  • Renaults goedkopere alternatief heet Dacia
  • De belangrijkste concurrenten voor Renault zijn: Peugeot, Volkswagen en Toyota
  • De succesvolle Renault Clio was twee keer Auto van het Jaar (1991, 2006)

Het Franse automerk Renault is marktleider op het Europese continent. In Nederland heeft alleen concurrrent Volkswagen een groter marktaandeel. Het merk, dat al in 1889 werd opgericht door Louis Renault, is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw dominant in het MPV-segment, met modellen als de Espace, Scénic en Modus. Binnen de bebouwde kom presteren de Clio en de Twingo al jaren goed. Behalve als ruimteauto, ideaal voor gezinnen, onderscheidt Renault zich ook door vooruitstrevende vormgeving. Het modellengamma is breed en laat zich het beste vergelijken met dat van VW: van hatchback tot coupé (o.a. Mégane) en van stationwagon (o.a. Laguna Estate) tot volledig elektrische auto (Twizy, Zoe en Kangoo Z.E.) Het merk ontbeert alleen een echte SUV. De compacte crossover SUV Koleos werd in Nederland nooit een succes: sinds 2010 is hij hier niet meer leverbaar. Behalve op design zet Renault zwaar in op duurzaamheid met een viertal volledig elektrische auto's. Ook werkt het merk aan een concept van een hybride - die zou dan op het uitrustingsniveau van de Clio in de markt worden gezet.

Door de eeuwen heen

Het Franse Renault heeft een historie waar maar weinig andere merken aan kunnen tippen: maar liefst drie eeuwen bestrijkt het leven van de Europese marktleider. Het begon allemaal in 1889 toen Louis Renault samen met zijn broers een auto in elkaar knutselde, die hij prompt aan twaalf mensen kon verkopen. De productie begon in de garage van het huis van hun ouders. Tientallen modellen zagen sindsdien het levenslicht, Renault werd een belangrijke speler op de Franse en de Europese automarkt. Het grote succes kwam in 1961 met de introductie van de Renault 4, die bijna dertig jaar in productie is gebleven. De 4 was het antwoord van Renault op de succesvolle Citroën 2CV, tot 1993 werden er ruim 8 miljoen geproduceerd. Het comfortabele rijgedrag van de R4 is mede te danken aan de soepele vering. Doordat er aan het uiterlijk van de Renault 4 in al die jaren nooit heel veel is veranderd, was het in de jaren tachtig tijd voor een nieuwe impuls. Tussen 1980 en 1990 rolden zes nieuwe modellen van de band, waaronder de succesvolle Renaults 11, 19 en 25.

De allereerste Multi Purpose Vehicle

Vanaf de jaren zestig werd het bedrijf ondertussen steeds actiever in de autosport, wat onder meer resulteerde in de ontwikkeling van de sportieve Alpine. Maar de weg naar de toekomst werd gevonden met de introductie van de Renault Espace - de eerste MPV ter wereld - en de tien jaar later gelanceerde Scénic. Trendsetter Renault zag hoe bijna alle concurrenten in de jaren daarna met een eigen MPV kwamen. Sinds 1984 vonden in Nederland ruim 38.000 Espacen hun weg naar de dealer en nog eens 150.000 Scénics.

Mégane megahit

Gekeken naar het aanbod in occasions en nieuwe auto's op Marktplaats, wordt de langlopende Mégane (introductie 1ste generatie in 1995) verreweg het meest aangeboden: bijna twee keer zoveel als de Clio. Ook de Twingo en Scénic zijn populair. De Grand Scénic, het langere broertje van de Scénic, maakt de Top-5 compleet.

Gezinsauto met zakelijk bloed

Sinds de introductie van de Espace legt Renault zich steeds meer toe op de mobiliteit van het gezin. Vanaf de jaren negentig werden Renaults ook steeds veiliger; de Scénic scoort al jaren vijf sterren bij de botsproef van Euro NCAP. Ruimte is daarbij niet het enige waarin Renault investeert: zaken als geïntegreerde zonneschermen voor de achterramen en onafhankelijke stoelen zijn standaard op de Ikea onder de MPV's. Toch richt Renault zich met de Mégane (cabriolet) en de steeds ruimer wordende Clio (sinds 2008 leverbaar als estate) ook nadrukkelijk op de zakelijke rijder. Voor beide stromingen geldt: Renault investeert in duurzaamheid. Dat bewijst de introductie van superzuinige motoren als de TCe 90 en de dCi 90, die beiden een energielabel A meekrijgen.

Peugeot en Toyota

Op de Nederlandse markt concurreert Renault vooral met Peugeot en Toyota, dat haar modellen ongeveer hetzelfde prijsniveau meegeeft. Marktleider Volkswagen is over het algemeen duurder, maar is wel degelijk een grote concurrent. Als het op bouwkwaliteit aankomt heeft Renault niet het beste imago; VW scoort op dit punt veel hoger.

Goedkoop in onderhoud, maar soms kwetsbaar

Als u een nieuwe of gebruikte Renault wilt kopen, zorg er dan voor dat u zich voorafgaand aan de koop goed laat informeren. Waar wilt u de auto voor gebruiken? Hoeveel kilometers gaat u ermee rijden? Omdat het aanbod van Renault zeer groot is, kunt u gemakkelijk het overzicht verliezen. Voor Renault-liefhebbers met een minder groot budget kan een jonge occasion met veel opties een verstandige keuze zijn (denk aan lederen bekleding, navigatie, lichtmetalen velgen, of een panorama schuifdak). Onderhoud is relatief betaalbaar: door de strategische samenwerking met Nissan worden veel onderdelen op grote schaal geproduceerd, wat een kostenvoordeel oplevert. Veel dealers en garagebedrijven hebben Renaults in onderhoud (of zijn zelfs Renault-specialist) en onderdelen zijn makkelijk te krijgen, soms ook tweedehands. Onder de motorkap zijn Renaults vooral in het verleden nogal eens kwetsbaar gebleken; de onderhoudshistorie is dan ook altijd van belang.

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Renault krijgt over het algemeen goede veiligheidsscores en is aangenaam om mee te rijden. Je hebt de keuze uit heel wat verschillende modellen, van sportieve auto's tot kleine stadswagens.
Hoewel de betrouwbaarheid afhankelijk is van model tot model, wordt Renault beschouwd als een betrouwbaar merk en enquêtes tonen aan dat ze gemiddeld scoren.
De snelste Renault is de Renault Clio RS16, die een snelheid tot 241 km/u behaalt en in minder dan 5,5 seconden van 0 naar 100 km/u gaat.
De kostprijs van een verzekering voor een Renault is onder andere afhankelijk van het model, het bouwjaar en de kilometerstand.
De 1,5-, 1,9- of 2,0-liter dieselmotor van bijvoorbeeld een Renault Mégane heeft de voorkeur over een benzinemotor, omdat het beter past bij het robuuste gebruik van de auto.