Een gebruikte auto met energielabel C is vaak een slimme keuze. Dit label geeft aan dat de auto gemiddeld verbruikt en daardoor relatief efficiënt is. Dat betekent dat je geen extreme brandstofkosten hebt, en het is ook beter voor het milieu vergeleken met auto's met een slechter energielabel. Hierdoor blijf je ook bij het tanken binnen de perken van wat je gewend bent.
Dat hangt een beetje af van het model en de staat van de auto. Gemiddeld kun je met een gebruikte auto rekenen op zo'n 20.000 tot 30.000 kilometer per jaar, maar dit kan dus hoger of lager uitvallen. Het is altijd verstandig om goed naar het onderhoudsboekje en eerdere kilometerstanden te kijken, zodat je een idee krijgt van hoe intensief de auto gebruikt is.
Bij het kopen van een gebruikte auto is het belangrijk om te letten op de onderhoudsgeschiedenis, eventuele schade en de kilometerstand. Vraag ook naar de taxatiewaarden en eventuele keuringen. Een proefrit is essentieel, zodat je zelf kunt ervaren hoe de auto rijdt. Als je niet zeker bent van je zaak, kan het ook helpen om een bekende mee te nemen die verstand heeft van auto's.
Je kunt de staat van een gebruikte auto het beste controleren door een onafhankelijke keuringsdienst in te schakelen. Zij hebben de expertise om verborgen gebreken en de algemene staat van de auto goed in kaart te brengen. Dit kan je veel gedoe en kosten besparen, vooral als je van plan bent om de auto voor een langere tijd te gebruiken.
Bij gebruikte Opels zie je soms problemen met de elektronische systemen, maar ook met de versnellingsbak of het motormanagement. Controleer ook of er geen olielekkages zijn en of de ophangingssystemen in goede staat verkeren. Regelmatig onderhoud kan deze problemen vaak voorkomen, dus vraag naar het onderhoudsverleden.