Een benzineauto biedt veel voordelen, zoals meestal lagere aanschafprijzen in vergelijking met dieselmodellen. Daarnaast zijn benzineauto's vaak lichter en bieden ze vaak een sportievere rijervaring. Ze hebben ook een snellere acceleratie en zijn meestal stiller in gebruik. Bovendien zijn ze in de meeste gevallen goedkoper in onderhoud.
Een auto met energielabel C heeft een gemiddelde emissie van CO2. Meestal ligt deze tussen de 120 en 140 gram per kilometer. Dit label geeft je een idee van de efficiëntie van de auto. Over het algemeen zijn voertuigen met dit label minder milieuvriendelijk dan auto's met een A- of B-label, maar beter dan die met een D- of E-label.
De laatste trends in benzineauto's zijn onder andere een grotere focus op efficiënte motoren en technologische innovaties om de prestaties te verbeteren. Fabrikanten werken steeds meer aan motoren die minder brandstof verbruiken, terwijl ze toch een flinke kracht leveren. Daarnaast zijn er steeds meer hybride modellen die een combinatie van benzine en elektriciteit gebruiken.
Om een benzineauto goed te onderhouden, is het belangrijk om regelmatig olie en filter te controleren en indien nodig te vervangen. Zorg ervoor dat je ook de bandenspanning controleert en op tijd de banden draait om slijtage te voorkomen. Daarnaast is het aan te raden om de remmen en ophangingssystemen regelmatig te laten controleren door een professional.
Het belangrijkste verschil tussen benzine- en dieselauto's is de brandstof die ze gebruiken en de manier waarop deze verbrand wordt. Benzinemotoren bieden doorgaans een hogere toeren en zijn beter voor kortere ritten, terwijl dieselmotoren vaak meer koppel leveren, wat ze ideaal maakt voor lange ritten. Dieselauto's zijn vaak zuiniger bij hoge snelheden, maar benzineauto's zijn vaak beter voor stadsverkeer.