Ontvang meldingen van nieuwe zoekresultaten

Type advertentie

Prijs
Bouwjaar
Kilometerstand
Actieradius (min.)
Aantal stoelen
Accu-capaciteit
Accu-laadtijd (max.)
Accu-snellaadtijd (max.)
Vermogen
Motorinhoud
Aantal cilinders
Trekgewicht (geremd) (min.)
Trekgewicht (ongeremd) (min.)
Leeggewicht (max.)
Wegenbelasting (max.)
Sorteer op

Volkswagen Polo met Stoelverwarming en Automaat

Informatie

Tweedehands autos

Ben je op zoek naar je volgende of misschien zelfs allereerste auto? Dat is een leuke zoektocht, maar ook best spannend. Want waar let je op? Hoe ziet jouw toekomstige reisgenoot eruit en welke eigenschappen heeft hij? Wij helpen je navigeren door deze jungle van onverwoestbare Toyota’s, zuinige Fiat Panda’s en gezinsvriendelijke Škoda Octavia’s.

​Ga jij voor een occasion?

Allereerst: wil je een tweedehands auto kopen, of ga je voor een gloednieuwe? Het voornaamste voordeel van een occasion is de lagere aanschafprijs, waardoor je een luxere auto scoort voor hetzelfde geld. Daarnaast kom je modellen tegen die vandaag de dag niet meer geproduceerd worden. Een nadeel is dat je nooit helemaal zeker weet wat de status van de auto precies is, en je hebt niet altijd het voordeel van garantie. Bij een nieuwe auto profiteer je van de fabrieksgarantie, en je kunt daarnaast zelf details als kleur en uitrusting bepalen. Daar hangt wel een prijskaartje aan, want naast de aanschafprijs zijn ook de verzekeringspremie en afschrijvingskosten hoger. Natuurlijk kun je ook een nieuwe of tweedehands auto leasen. Houd er in dat geval rekening mee dat je weliswaar een eenmalige grote uitgave bespaart, maar onderaan de streep meer kosten kunt optellen.

Op zoek naar jouw perfecte auto

De perfecte auto ziet er voor iedereen anders uit. Waar de één op zoek is naar een stoere SUV en het niet erg vindt om een keer extra te tanken, wil de ander een goedkope, zuinige tweedehands auto die geschikt is voor kampeervakanties. Aspecten om over na te denken zijn allereerst natuurlijk het budget, maar ook het formaat, verbruik en de veiligheid. Welke modellen vind je mooi? Heb je genoeg aan drie stoelen of wil je er juist zes? Wat voor transmissie heeft je voorkeur? Of je nu voor een sportieve coupé, een lage stationwagon of een flexibele hatchback wilt gaan, Marktplaats heeft ‘t. Een afweging die ook gemaakt moet worden, is die tussen privéverkoper of dealer. Bij een dealer betaal je doorgaans iets meer, maar heb je mogelijk wel een BOVAG-garantie van zes maanden. Heb je hulp nodig bij het kiezen? Onze slimme AutoAssistent staat je bij in je zoek- en aankoopproces.

Zo sluit je de deal

Gevonden wat je zoekt? Zet je kritische pet op voor een beoordelingsronde en zorg dat je niets mist met onze uitgebreide checklist. Naast de looks van het exterieur, het interieur en de onderkant van de auto, kun je ook als leek informatie halen van onder de motorkap. Dan is het zover: tijd voor een ritje. Is het wat je ervan verwacht had? Zorg dat je je van tevoren verdiept in de prijzen van vergelijkbare auto’s van hetzelfde model en bouwjaar, en met een vergelijkbare motor, kilometerstand en uitrusting. Door de eigenaar naar het onderhoudsboekje te vragen, kun je de echtheid van de kilometerstand achterhalen en kijken of de auto zijn onderhoudsbeurten heeft gehad. Ga je over tot aankoop? Leg zo veel mogelijk vast in een koopovereenkomst, zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Goed verzekerd de weg op

Officieel is het pas echt jouw auto als het kentekenbewijs op jouw naam staat. Vanaf dat moment moet (en wil) je ook minstens een WA-verzekering afgesloten hebben. Houd jij het bij de verplichte WA, of kies je toch voor casco of allrisk? Met alle puntjes op de i ben je eindelijk klaar om de weg op te gaan. Je hebt een auto gekocht, gefeliciteerd!

Veelgestelde vragen

De onderstaande waarden zijn gebaseerd op je zoekopdracht en de ingestelde filters

Voordat je een tweedehands auto koopt, is het handig om je goed in te lezen over het model dat je op het oog hebt. Let op dingen zoals kilometerstand, onderhoudsgeschiedenis en eventuele schade. Daarnaast is het verstandig om je budget in kaart te brengen en te bedenken wat je belangrijkste eisen zijn in een auto, zoals ruimte, verbruik of populaire opties.
Bij het controleren van de staat van een tweedehands auto is het belangrijk om zowel het uiterlijk als het interieur te inspecteren. Kijk naar roestvorming, schades of de kwaliteit van de banden. Maak ook een proefrit en let op het rijgedrag, zoals trillingen of vreemde geluiden. Het kan ook nuttig zijn om een onderhoudsrapport of een keuring te laten opstellen door een expert.
Bij de aankoop van een auto zijn er enkele belangrijke documenten die je moet hebben. Dit omvat het kentekenbewijs, een recent APK-keuringsrapport en het onderhoudsboekje. Controleer of de verkoper deze documenten kan overleggen, zodat je zeker weet dat je een goed onderhouden auto koopt. Vergeet ook niet om een verkoopovereenkomst op te stellen.
Ja, je kunt een auto kopen zonder rijbewijs, maar er zijn wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden. Het is belangrijk om te weten dat je het voertuig niet officieel kunt rijden totdat je in het bezit bent van een geldig rijbewijs. Wel kun je de auto bijvoorbeeld op naam van iemand anders laten zetten die wel een rijbewijs heeft, zolang je maar voorzichtig bent met het gebruik ervan.
Om een betrouwbare verkoper voor een tweedehands auto te vinden, kun je beginnen met het lezen van reviews en ervaringen van eerdere klanten. Vraag ook naar de reden van verkoop en of er een onderhoudsboekje aanwezig is. Als je iemand kent die ervaring heeft met de verkoop van auto’s, vraag dan om advies. Een persoonlijke aanbeveling kan vaak de beste weg zijn om een betrouwbare verkoper te vinden.